fredag 16 oktober 2009

Ektorp it is...

(Bild lånad från Ikeas hemsida)
Hej på er!
I morgonbitti bär det iväg till huvudstaden för lite shopping med familjen samt Mathias underbara mormor! Åhh så mysigt det ska bli:-)! Kommer säkert hem med en del om jag känner mig själv rätt,*ler*. Eller så blir det bara 'fönstershopping', vem vet,*haha*.

Sen behöver jag lite råd igen av er kära vänner! Inom snar framtid lutar det åt att två nya Ektorpsoffor flyttar in hos oss. Har haft hörnsoffan förut som vi sålde och köpte nya på Nice presenter i Örebro, men nu blir det nog Ektorp igen, men då en 3:a och 2:a. Nyckfull? Jag? Jotack!;-) Frågan är alltså, svart vit eller grå? Jag kan inte bestämma mig, vårt hem går ju i alla tre dem färgerna. Den här gråa nyansen är ny och jag tycker den är fin! Hoppas ni kan komma med lite råd på vägen, jag har ju alltid denna beslutsångest när nåt (det mesta) ska inhandlas! Ta hand om er! Kram Sofia
Ps. Glöm inte att vara med i min tävling nu, den pågår fram till 24.00 imorgon!

42 kommentarer:

  1. Hihi......det blev soffbyte ändå. Du pratatde ju om att du ville det när vi var hos Anne.
    Själv är jag sugen på den vita men inser att det aldrig kommer funka hemma hos oss.
    Jag skulle få tvätta i hjäl mig.
    Vet kompisar som har den vita och hon säger att så frt sonen sätter sig med mörka jeans blir den solkig....inte kul.
    Ska bli spännande att se vad du väljer sedan.
    Lycka til med shoppingen. Kram Lina

    SvaraRadera
  2. Hej vännen!

    Tack goa du för kommentaren av fotona. Det är superkul att trixa med kameran, då kan man ställa in olika bländartal och få olika effekter, så här leks det med kameran = ), det är så himla kul!!!

    Snyggt med ektorp, den har jag med. Jag färgade en klädsel förut i grått och jag var så nöjd, den blev hemtrevlig och kändes go att krypa upp i. Du kan ju köpa två klädslar. En grå och en vit. Jag har vit och den har funkat i 10 år, jag kör den i klorin ibland och då blir den vit. Under den tiden har vi ju haft småbarn. Lite trist när den ligger i tvätten, då skulle man haft ett överdrag att dra på så länge, just nu ligger överdraget i tvätten och det ser lite trist ut.

    Hur gick det med sängen, vilken färg blir det? Nyfiken.

    Ha en underbar fredag!
    Stor kram L-L

    SvaraRadera
  3. Jag skulle också vilja byta till Ektorpsoffor o hade nog tänkt mej dom vita då- trots smutsrisk... Men den grå var jättefin, förmodligen ett klokare val. Det finns ju extraklädsel till, kanske en grå o så en vit extraklädsel till?! Jag trooor att den svarta kan bli lite "dassig" i färgen ganska fort.
    Ha en härlig helg! Kram Cilla

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  5. Hello Dear!
    Ektorp rules;) Klart du ska ha den ljusa (den har vi, hihi)!! Blir ju lite fläckar men klädseln är ju tvättbar. Annars kan ni ju ha två klädslar, en ljus o en mörk o byta efter säsong?
    Vi har en trea, fåtölj och fotpall men är inne på att skaffa en tvåa oxå:)

    Ha det så kul i Huvudstan!!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  6. Hej Sofia!

    Tack för din hälsning! Jag måste bara säga det igen - vilket underbart fint hem ni har! Så olikt vårt men jag tycker det är supersnyggt. Så kul med dessa olika stilar!

    Soffa är ett svårt kapitel. Det tog tid innan jag fick vår vita. "Osmart" sa Mikaels dotter...och det är det kanske när man har många barn. Men vi älskar den! Och den är lätt att tvätta i maskin. Till vardags har vi en vit pläd liggande i den som är ännu lättare att tvätta. I vårt vardagsrum var det inte akutellt med någon annan färg - det hade blivit för rörigt.

    Men hos dej kan du verkligen ha vilken som tycker jag. Kul med den grå som känns lite ny men även den svarta bryter snyggt till det vita och hade blivit jättefint ihop med era svarta detaljer. Vitt passar till allt men kanske är opraktiskt och så kan det faktiskt bli för vitt...Lycka till! Ha en jättehärlig helg!

    Kram
    Camilla

    SvaraRadera
  7. Det låter jättebra att måla sängen! Lycka till med soffan ... = )!!! Hi,hi....vi har alla våra egenheter, jag brukar oxå vara väldigt velig = )!!!

    Kram Igen

    SvaraRadera
  8. Jag tyckte att det var jätte snyggt med den gråa, men du kanske kunde göra som flera skriver, köpa till en vit klädsel så att du kan byta.
    Ha en bra helg!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Jag anser att du ska gå på din magkänsla, välj den färg som du föll för från början. Har hört dig prata så gott om den grå soffan här på kontoret =), själv tycker jag att den skulle bli superfin hemma hos familjen Eklöf!

    Tack för en otroligt vacker och välgenomtänkt blogg, läser den i stort sett varje dag! Jag är så stolt över dig! Minns när du började tala om att starta en inredningsblogg och jag måste säga att du har lyckats över förväntan!

    Många varma kramar från kollegan i fönstret =)

    SvaraRadera
  10. Åh va kul att de kommit med en grå också, ser att många skrivit de jag tänkte, köp en grå o en vit klädsel!

    Ska bli spännande att se resultatet!
    Ha det så bra!
    KRam ANna

    SvaraRadera
  11. Vitt är skitsnyggt men har en tendens att bli smutsig fort, grått är snyggt också, men jag röstar för svart för den håller i längden :)

    Vad du än väljer blir det snyggt, det vet jag! Hoppas du kan få lite hjälp på vägen. Nu ska jag dra iväg till gymet och sen är det helg. Ha en riktigt trevlig fredag. Massa kramar från Josefin

    SvaraRadera
  12. Puss på dig min vän (i fönstret) och tack för fiiina ord:-). Ja det är ju framför allt du/ni kollegor som gott som dagligen får höra om alla mina galna upptåg och nycker...tack för att du 'står ut' med mig och orkar lyssna!;-) Love!

    SvaraRadera
  13. Spännande med både shopping tur och ny soffa:) Jag hade inte tagit den svarta iallafall, grannen har köpt den och jag tyckte den såg solkig ut direkt, nästan blekt i kanterna. Vit elelr grå. Vi hade för länge sedan en liknande modell fast köpt på EM i grått den var ur fint:) Ha det så fint Sofia, håller tummarna hårt i tävlingen! Kram Mia

    SvaraRadera
  14. Hej Sofia! Jag har själv spanat in den nya fina grå Ektorp-soffan :) Tycker den färgen är kanon! Passar snyggt till allt det vita ;) Sen kan du ju alltid köpa nya vita överdrag till våren om du blir sugen på ljusare färg då... Kram Lena

    SvaraRadera
  15. Hej Sofia, Ska ni inte ha 2 st 3 or? tycker 2 an är lite liten.. men det beror ju på om man har plats eller inte såklart. Vit grå eller svart? skulle passa med alla färgena i ert fina hem tror jag.

    Trevlig helg
    kram Ella

    SvaraRadera
  16. Den soffan är snygg.. Skulle jag kunna tänka mig här fast två treor..
    Jag tror jag hade valt den gråa faktiskt.. Vitt hade blivit skitigt här direkt med 4 tonåringar, två katter och mig som sölar.. Svart kan jag tycka bli lite hårt ibland.. Så grå hade jag valt :-)

    Ha en bra fredag..

    Kram
    Mia

    SvaraRadera
  17. Ha en bra dag i huvudstaden imorgon!
    Ha en bra helg!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  18. den gråa är ju skitsnygg! gör som de andra föreslår - köp vita överdrag också, så kan du variera, du som är så ombytlig ;)
    själv är jag också grymt sugen på ektorpsoffor, men får nog stå ut med våra bruna i läder ett tiotal år till :)
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  19. Hej
    Jag tror på den nya grå färgen. Då kan du ha massor av vita kuddar om du vill. Vitt är såååå snyggt men blir ju "skitigt" så fort man sätter sig. Då ska man ha massor av skyddsfiltar/täcken på den för att slippa tvätta varje vecka.
    Ha det toppen i Stockholm.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  20. Vi har två överdrag som vi växlar mellan - rött och vitt. Det vita blir som sagt smutsigt rätt så fort (med tre barn och en hund så...)men jag brukar ha plädar på sittdelen så det funkar ändå.
    Lycka till med valet och trevlig fredag!
    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  21. Hej vännen! Vi ska nog köpa hörnsoffa för första gången i vårt liv, det blir en Ektorp. För oss blir det den gråa till att börja med, men i sommar VET jag att jag vill ha en vit.. :) Känner mig själv! Just nu har vi en annan soffa som jag har flera olika klädslar till och det är så roligt att byta. Svägerskan har haft den svarta, allt syntes, speciellt från katten - hår! Men hon har vit nu och har köpt ny när den blivit allt för smutsig, har tre små barn och det funkar! Jag har tvättat min vita i 60 grader o det funkar bra! :) Ha en lovley tripp och en skööön helg! Kram E

    SvaraRadera
  22. Hej
    Lycka till med soffan..kommer inte på vilken jag tycker är bäst.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  23. Hej igen = )!!!

    Hi,hi...du behöver inte vänta....Kan avslöja för dig att jag har lite eget-planer på gång. Jag har länge funderat på det och nu börjar det bli dags. Jag mår mycket bättre och har jag tur kommer jag upp till 60% på lärarjobbet, resterande blir det något eget = ). Jag fixar inte mitt jobb full ut längre och då passar jag på att göra något jag vill = )!

    Stor kram L-L

    SvaraRadera
  24. Min första spontana kommentar var köp vita men men...så skrollade jag ner i din bligg och kollade sidobilderna och konstaterade att det skulle nog sitta jättebra också med gråa. kanske det är litet mera karaktär i de gråa??

    SvaraRadera
  25. Hi,hi...tack goa du för att du tror på mig = )!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  26. Jag röstar på den grå. Den är jättefin! Vi kommer att ha den i allrummet när vårt hus är klart. Jag skulle dock välja en tresits och en eller två uddafåtöljer. tycker att en tvåa och en trea blir för möbelvaruhusaktigt../Carina

    SvaraRadera
  27. Hej, jag tycker den grå- mer tålig än vit, svart är lite mörk. Ha en jätteskön helg, kul med ny soffa- spännande!
    Kram Anna-Karin
    livetharochnu-akh

    SvaraRadera
  28. Hej!
    Jag tycker grå!
    Men mest vit förstås..*ler*.., fast det var ju inget alternativ eller...
    Vi har två vita soffor från Ikea varav en Ektorp som har hängt med i ca 13 år(!). Funkar utmärkt att tvätta och så har jag en extra klädsel, de är ju inte så dyra de där klädslarna om man väljer en basvariant som ex den vita.
    Lycka till!
    Have a lovely weekend!!

    Kram Mariette

    SvaraRadera
  29. Hm vilken skall du ta? Inte svart va? Drar åt sig allt. Grå är väl perfekt om du inte skall ha vit med fläckar, men vitt är ju snyggt eller hur? Vi köpte ju 3:an + fåtölj till landet. Måste säga att det är bra kvalité. Herregud får inte M spatt på dig hihi.../ Kram A

    SvaraRadera
  30. Hahahahaaaaa galning, vi tar det på tfn/Kramis

    SvaraRadera
  31. Ektorp är så bra! Det bästa är att man enkelt kan ändra utseendet bara genom att byta färg på klädseln. Vi har en vit och en svart, men den svarta ser lätt lite dassig ut och den ser så dammig ut fort. Jag skulle satsa på både en vit och en grå och byta ibland.

    SvaraRadera
  32. Hejsan!!

    jag hittade dig genom andra bloggar Jäättefin blogg du har :)

    amanda♥♥

    SvaraRadera
  33. Hej!
    Ha det så jättebra i Stockholm!
    Ska bli spännande att se vilken soffa du väljer!
    Kramar
    Helena

    SvaraRadera
  34. Å, så heldig du er som får to så fine sofaer.
    De står på min ønskeliste også.

    Grå eller hvit er min anbefaling ;-)

    SvaraRadera
  35. Hej Sofia! Vi har haft Ektorp och var mycket nöjda med dem, men nu har vi andra färger så vi har inte kvar dem. Vi hade den grå och var mycket nöjda och en väldigt praktisk färg, fint och sätta vita å svarta kuddar till.
    Lycka till å hoppas det blev bra shopping.
    Jessica

    SvaraRadera
  36. Grått är en säker färg utan att vara ett dugg tråkigt. Enligt mig i alla fall - gissa färgen på våra soffor :) Det jag sett av ditt fina hem verkar det passa fint och är mer praktiskt än svart och vitt som allt syns på. Ang. ditt tidigare inlägg så har i alla fall jag blivit helt beroende av sprayfärg. Skall iväg idag och skaffa mer till dagens fynd. Fort lätt och jättekul (fast det går åt många flaskor tycker jag...).

    Ha en fin helg!
    Cathrin

    SvaraRadera
  37. Hallå! Funderar själv på den vita till TV-rummet då renoveringen kommer dit. Men den grå som jag inte sett tidigare var jättesnygg. Kram Sofia

    SvaraRadera
  38. Hej Sofia! Vi har också Ektorp en 2:a och 3:a fast i beige/ljusbrun. Jag skulle nog välja grå, men det beror ju på vad du har för färger i övrigt i rummet också... Må så gott! Kram Maria

    SvaraRadera
  39. Blev det Ektorp?:) Ja det ska bli spännande att få veta sen vännen;). KRAMIS!!

    SvaraRadera
  40. Ektorp er herlig sofa, når vi engang bytter sofa blir det nok en sånn på oss også.

    Jeg syns hvit sofa kan være litt "scary" - tenk om noen søler i den...
    Så jeg ville ha valgt grå ;o)

    Men er nå meg.

    Ha en flott søndag.

    Klem

    SvaraRadera
  41. Herregud vad många kommentarer du fått!! Hoppas du kommit fram till vad som passar er bäst :) Jag röstar grått...

    ha det gott vännen!
    Kram Therese

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails