torsdag 18 februari 2010

Hemnes eller Hemnes?




(Sängbordsbilderna lånade från ikeas hemsida)
Hej vänner!
Nu i helgen är jag gräsänka. Jag har stora planer på att besöka mitt 'andra hem' då och överraska Mathias med två fina sängbord tills han kommer hem, åh vad glad han kommer bli,*fniss*. Självklart blir det Hemnes sängbord eftersom dom tillhör sängen, men jag fick ju panik när jag såg att det finns två olika varianter på dem. Jag och min beslutsångest,*suck*. Så nu behöver jag råd igen om ni har lust...vilken av dessa två är finast samt passar bäst i vårt sovrum tycker ni?! Jag kan ju som vanligt inte bestämma mig!!;-) Må gott! Kram Sofia
Ps. Glöm inte att vara med i min tävling om en bedårande marimekkoskål från littala!

64 kommentarer:

  1. hei:)fin blogg du har:)jeg ville hatt det øverste...men begge passer jo:)

    SvaraRadera
  2. Hej tjejen!
    Vi har ju en Hemnes säng i vårt sovrum. (min äldsta son har min gamla Hemnes säng i sitt rum också) I vårt sovrum så har vi nästan de översta sängborden. (våra har en låda längst upp också)
    Jag valde dem för att jag tänkte att vi läser så mycket på kvällarna och det är skönt att bara lägga in allt i skåpet. Många 1-årings grejer ryms det där också, som nappar och snorpapper...osv
    :)

    Kort och gott; det är mer praktiskt, men jag är lite less på dom. Jag hade faktiskt funderingar på att sälja och bara ställa två gamla stolar där ist. Men jag blev ordentligt nedröstad av min sambo, så de står kvar! Än så länge... :) Menmen de är ju fina också.
    KRAM

    SvaraRadera
  3. De översta, det är alltid bra med förvaring.ha en fin fin dag.

    SvaraRadera
  4. För att göra dig ännu mer förvirrad så har vi också ett Hemnes sängbord men som inte ser ut som nåt av dina alt. Vårt har en låda längst upp och sen en lucka. Jag röstar på det översta alt för dig eftersom det är skönt att kunna stänga in det man har och få en renare känsla.

    SvaraRadera
  5. På sätt och vis håller jag med de andra om att det första är mer praktiskt. Men det andra är ack så sött. Så jag röstar på det andra med hjärtat men det första med praktiska hjärnan.

    Lycka till med ditt val, väntar med spänning på resultatet.
    Kram Therése

    SvaraRadera
  6. ♥ Jag skulle rösta på de nedre, och så kan ni ha kvar korgarna som ni har i de gamla sängborden. Fast båda är självklart snygga.

    (Själv skulle jag vilja ha sängborden "Hugo" med betongskiva. Finns bl.a. på Jakobssons möbler och Entré). ♥

    SvaraRadera
  7. Hej, om du vill ha ett råd från en som kanske uppfann begreppet "beslutsångest" - de med skåp är ju självklart mest praktiska, men känns lite "tunga". Jag tror att de med låda skulle passa bäst i ert (supersupersnygga) sovrum. Lycka till med beslutet! //kram maRia

    SvaraRadera
  8. Jag röstar för den nedre. Den är enkel och stilig. Lycka till med valet *fniss*
    Kram S.

    SvaraRadera
  9. Hej, om du vill ha ett råd från mig så tycker jag att de undre passar bäst in hos er, lycka till med valet... kram mor.

    SvaraRadera
  10. Jag tycker det andra sängbordet passar bäst i ditt rum. Det är nog snyggt med ett luftigt sängbord där tror jag.
    din man kommer verkligen bli överlycklig över den här överraskningen ; ) om inte annat för att han slipper åka med till IKEA.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Skåpen... om jag måste välja, för det är inte lätt..! Men det är ju så skönt att få undan alla små pinaler som samlas vid sängen och jag tycker att lamporna passa fint på skåpen också...
    Gullig du är som överaskar maken...:)
    Kram

    SvaraRadera
  12. Hahahaha överraska!!! Smyghandla skulle jag kalla det... Fniss.
    Beslutsångest vet jag var det är!!! Slå upp ordet i en ordbok så hittar du mitt namn där!!!
    Men hmmmm efter funderande tror jag att jag röstar på den nedre med en snygg Bruka korg i hålet till förvaring!!
    Bäst att klicka så jag inte hinner ändra mig för jag har nämligen oxå förmågan att ändra mig när jag väl bestämt mig för ngt!!!
    Kramelikram

    SvaraRadera
  13. Ja men då tycker jag att du tar en Hemnes :)
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  14. Åh Sofia, jag förstår din beslutsångest. Båda är ju verkligen jättefina. De övre ger en mer stilren lock där man kan plocka bort sakerna man vill ha intill sängen och samtidigt mer lättstädat. I ett sovrum dammar det ju så fasligt hehe. Men det andra är mer sött tycker jag och där finns det ju en låda att slänga in prylar också men även en hylla för fina tidningar och dylikt. Linruz tipsade om fina korgar från Bruka också, och eftersom du är ett Brukafan precis som jag :) så tror jag det skulle passa bäst i ert sovrum. Vad du än väljer kommer det bli bra. Synd att man inte kan få låna hem och testa.

    Lycka till i ditt val. Kram

    SvaraRadera
  15. Tänk vad du har för behov, behöver du utrymme att gömma undan prylar så ta det stora, vill du visa vad du läser så ta det lilla. Kan bara meddela att man inte får plats med mycket i en liten låda, så fundera hur du ska använda dem...

    Kram

    SvaraRadera
  16. Hej vännen
    Praktiskt ja men de utan skåp är såååå snygga och jag tycker att de passar bäst i ert sovrum. Så luftiga liksom den övriga inredningen
    Lycka till och gud vad skönt att vara gräsänka en liten stund så man får längta
    kram Agneta

    SvaraRadera
  17. Har hemnes byrå i mitt sovrum och skall köpa till gaveln till sängen och även sängbord. Personligen skulle jag välja den översta. Ha det gott kram

    SvaraRadera
  18. Förstår din beslutsångest. Men som flera sagt, det översta gömmer ju alla saker man har vid sängen, men det understa är finare och nättare. Ställ dit en korg och det blir jätte bra!:)
    Kram

    SvaraRadera
  19. Absolut de nedre, luftiga och fina:) Iofs skulle det ha varit snyggt med låda och dörr som någon sa att de hade men nu när det inte verkar finnas så nedre;) Åk och köp bums;) Stor kram!

    SvaraRadera
  20. jag tycker att du borde välja de som känns bäst i hjärtat, finns det bara tvekan där så fråga mig då istället ;)

    K R A M I S // O L I V I A ♥

    SvaraRadera
  21. Svårt val! De är fina båda två.

    SvaraRadera
  22. Mera praktiskt skulle det vaa med de övre men de undre är luftigare och snyggare hos er, tror jag :O)

    SvaraRadera
  23. Number Two! Number Two!
    That's the one I would choose, but it is up to you Sofia :o)
    Hugs Karin
    (Good luck with your choice)

    SvaraRadera
  24. Det nedre tycker jag är såå fint och så samlar man inte på sig så mycket som man lätt annars gör. Tillräckligt för några tidningar eller böcker på hyllan, klocka och lampa på toppen och så näsdukar och det där lilla man inte vill skylta med i lådan. Jättefint!

    kram Mia

    SvaraRadera
  25. det nedersta, ingen tvekan;) kram påre!:)

    SvaraRadera
  26. Svårt, svårt. Jag lider av beslutsångest så jag måste säga att båda är fina. Jag har föregångaren till den nedersta, men det är två hyllplan på våran. Jag trivs jättebra med dem, de är smidiga och höga. Men den översta är ju kanske mer praktisk då du kan stänga in saker. Inget riktigt svar från mig med andra ord.

    SvaraRadera
  27. Vi har det andra till vår säng och jag är nöjd.. Hos oss hade det sett lite klumpigt ut med det översta även om det med är fint och praktiskt..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  28. Svårt....Fina båda!! Men det understa är lite nättare och blir skitsnyggt med en korg eller en förvaring i zink kanske ??? Sen är skåpen mer praktiska för man kan gömma " skiten".....Men det undre är finast....tycker jag ;)

    Ha det så gott och ha det så underbart på Ikea!!!! A

    SvaraRadera
  29. SÅÅÅ svårt! Har inte en aaaaning vännen, båda är så snygga!!!

    Ha en sköööön helg!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  30. Hej hej!

    Visst är de fina Hemnes möblerna är så nöjd med vår säng och byrå och även sängborden, vi valde dem med låda, visst är det skönt att kunna stänga ett skåp, men för oss ha de vi valde varit perfekta!!

    Hoppas du kan välja och att du får en skön helg

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  31. Tyckte om båda men det är ju alltid bra med förvaring, så jag rösta på den första. Vilken fin vägg bakom sängen.Är det trä? Har ni gjort den själva? Kram Nina

    SvaraRadera
  32. Hej Sweetie!
    Båda är fina men jag skulle nog välja den nedre o ha fina (Bruka;))korgar på hyllorna som jag såg att några tipsat om i sina kommentarer:)

    Ha en trevlig helg Vännen!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  33. Tycker det understa är snyggast, men det översta mer praktiskt. I alla fall om man som jag tycker om att ha undanplockat och inte vill ha en massa saker som ligger och skräpar. Då är det praktiskt att få undan allt genom att stänga en liten dörr. Men om man inte har så mycket saker, eller är ordningsam spelar det ju ingen roll!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  34. Kuddlovern här!!! Jag tror på nr 2 , öppet och snyggt och du skall ju inte samla på dig en massa skit i skåpen, eller hur? Herregud stackars M, han blir säkert jätteglad Sofia!!! Hihi.
    P & K Anne

    SvaraRadera
  35. jag tycker de undre passar bäst hos er :) De är luftigare och lättare än de övre. Risken är att de känns för "tunga".

    Lycka till i ditt val :) Perfekt att överraska lite!

    Trevlig helg,
    kram Therese

    SvaraRadera
  36. Jag hade valt den nedersta. Även om den översta har bättre förvaring. Men jag tycker att det är för mycket "skåp" över den. Den nedre är nätt och fin. Antingen kan du ha dina gamla korgar i den eller varför inte ha böcker och tidningar staplade på hyllan som en vacker detalj :) Många kramar

    SvaraRadera
  37. Hej Vännen!
    Fina båda sängborden, men med skåpet kan man ju gömma lite som sagt var... vi ska nog köpa dem så slipper man ha böcker, ja allt man kan tänka sig i ett sovrum man inte vill visa,,, Ha en go helg och goa kramar Ina

    SvaraRadera
  38. Du är rolig du...

    Välj det bord du tror maken kommer att tycka bäst om. Det blir mitt förslag. Själv skulle jag inte drömma om att göra en sådan överaskning. Det skulle inte uppskattas här hemma :-)

    SvaraRadera
  39. hmm förstår din beslutsångest, jag är likadan;). själv skulle jag tagit den nedersta, mer din stil tror jag...

    kram karin

    SvaraRadera
  40. svårt att säga, för båda är snygga, men den översta är ju mer praktiskt i och med att man får skyffla in grejs där utan att det syns utåt ;)
    lycka till med beslutet och trevlig helg!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  41. jag röstar på den med skåpet, så smidigt att kunna gömma unden en massa böcker, näsdukar, etc som blir liggandes brevid sängen. Snygga är de oxå!!

    kram och ha det så himla kul i kväll!!!! du får rapportera hur det var för jag och micke ska nog oxå gå på det snart!!

    /grannen i mitten :)

    SvaraRadera
  42. Hej vännen jag tycker nr 2 är finast för den modellen har vi i vårt sovrum!! Ha det så bra i helgen! Kram Maria

    SvaraRadera
  43. Det nedre tycker jag är luftigare och finare. Lycka till med valet och inköpet!

    SvaraRadera
  44. Tycker de nedre är lite nättare! Skulle tagit dem helt klart...men ä man dn lite mer praktiska typen ä det klart att det är käckt att kunna stänga in sina prylar!..bra hjälp va??;-)
    Kram Nettan

    SvaraRadera
  45. Den øverste, det blir så lett rot med den nederste!:) Stakkars, du må ikke be om råd sånn, nå blir du jo heeeelt forvirret..hihi.. Ha en kjempefin fredag! Klem Heidi

    SvaraRadera
  46. Hej!

    Tack för titten hos mig så att jag hittade till dig!
    Vilken fin blogg du har!

    Jag skulle nog ha tagit den översta pga att den andra blir så lätt dammig med en öppen hylla.
    Fast jag tycker nog att den andra är lite lite snyggare, hi,hi.

    Må så gott och trevlig helg!
    Kram!

    SvaraRadera
  47. Hej vännen! Jag tycker den översta....Men följ ditt hjärta! Trevlig helg! Kramis Therese

    SvaraRadera
  48. Utan att ha läst vad föregående inlägg har röstat på säger jag heeeelt klart det nedre! Var på varuhuset idag och såg dem båda, de är sötast enligt min smak. :) Spännande att se vilket det blir! Själv har vi tyvärr för litet sovrum för att få plats med bord i den där storleken, så vi har beställt en annan variant som är pyttesmå och söta. :) Nya sängarna kom idag... Lovley friday!
    Kram Ewa

    SvaraRadera
  49. Ja men de är så fina båda två! Jag tror ändå att jag skulle välja det undre. Om man vill ha en dold förvaing går det ju att ha korgar på hyllan. Lycka till i valet :)

    SvaraRadera
  50. Jag som verkligen hatar att damma hade utan några tvivel valt den översta.., ett hyllplan mindre att torka av:))))
    Men.., den är även den snyggaste tycker jag men är övertygad om att nr 2 oxå hade fungerat bra till din säng!!!!

    Kör den.., elle belle bi, nu är du fri!!!!
    Lycka till med valet...
    Ha en skön helg
    Kram kram
    Marianne

    SvaraRadera
  51. Alternativ 2 hade jag tagit:)

    Önskar en fin helg!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  52. i det övre får du in mera dold förvaring som ex. massa inredningstidningar och böcker..... men båda är fina.... det nedre ska Manda få till sitt rum.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  53. Hej Sofia!!
    Definitivt nr. 2!!!!
    Absolut finast;o)
    Trevlig Helg!!

    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  54. Hej rara du och TACK!

    Ja, det är verkligen tungt att komma hem till detta snöland...kung Bore är hård mot oss i år.

    Så mycket kommentarer här är...tog en stund att scrolla ner:) Men jag förstår oss:)

    Sängbord ja - de är fina båda två. Vi har ju ganska lika sovrum du och jag :) Våra är loppisfynd men ganska lika de nedersta av dina bilder. Men jag hade nog valt de översta om jag skulle köpa nya. Skönt att kunna gömma undan böcker mm. Kan se lite rörigt ut på våra. Men det kommer som vanligt att bli fint hur du än bestämmer :)

    Å du - jag vill såklart också vara med och tävla om den ljuvliga skålen. Lägger en kommentar under tävlingsinlägget och länkar till dej!

    Ha en go lördag - stora kramar Camilla

    SvaraRadera
  55. Jag har ju länge varit sugen på bordsalternativet s.a.s, för det känns ju så smäckert. Men det är ju bra med skåp så att man kan stänga in förlupna böcker, nässpray och annat som tenderar att samla sig vid sängen...

    SvaraRadera
  56. Hej Sofia! Fniss... Jag röstar på nr.2 De är fina båda två. Ha en mysig lördagkväll. Kram Åsa

    SvaraRadera
  57. Nummer 2 tycker jag.
    kram
    Hanna

    SvaraRadera
  58. Gräsänkan..det var inte lätt. Tror jag fastnar för den utan stor låda.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  59. Åhh det där med beslutsångest känner jag igen:) Det är hemskt jobbigt! Jag röstar iallafall på det under...det är luftigare och den vackra väggen syns igenom borden:)
    Kram Helena

    SvaraRadera
  60. Vill bara säga tack för dina goa gulliga kommentarer till mig. Jag blir så glad när jag ser att du varit in. Stor kram till dig.

    Ja just ja, jag röstar på nr 2. Den blir inte lika "tung" + att du kan lägga snygga inredningstidningar under.

    Kram kram
    Marit

    SvaraRadera
  61. Jag skulle välja det större med hel dörr. Då kan man kanske måla något på den om man vill, eller hitta på något med dörren och så rymmer det mera. Kan vara bra att ha någonstans att stoppa undan saker som man kanske inte vill ha liggande framme och samla damm. :)

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  62. Hej söta Sofia
    Så kul att du mfl gillar örhängena. Jag blir så himla glad. Hoppas du haft det bra i din gräsänke ensamhet i helgen
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  63. Snygga bilder... riktigt fräscht med så mkt vitt!

    SvaraRadera
  64. jag har hemnes säng med dom enkla sängborde till!
    Tycker det är väldigt fint, men självklart är det ju snyggt med dom andra också

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails