onsdag 27 maj 2009

Köket...






Hej på er!
Jag tänkte visa lite mer bilder på vårt kök i sin 'helhet' som det ser ut just nu,*ombytlig*. Det har kommit en del mail angående bl a köket från tjejer (näe, inga killar, hm, konstigt...) som är i nybyggartagen samt att jag har fått lite frågor om planlösningen, vilka tillval vi har gjort osv. Jag har sagt det förut, men kök, vardagsrum och hall är ett enda stort rum med bara köksön som delar av. På standardritningen var det en vägg emellan som vi valde att ta bort. Köksön är det bästa i hela huset, jag bara älskar den! Det är här vi 'hänger', barnen äter frukost, det serveras middagar både till vardag och till fest etc. Jag kan varmt rekommendera en köksö för den som ska renovera köket eller är påväg att bygga nytt. Tyvärr kan det lätt bli en avlastningsyta också, men det väljer man ju själv,*fniss*. Ikväll ska jag och kidsen sova själva i huset för första gången, då mannen är på konferens. Wish me luck, jag är lite mörkrädd, får man erkänna det,*ler*? Sköt om er! Kram Sofia

38 kommentarer:

  1. Sååå fint...drömmer mig bort...
    //Ammi

    SvaraRadera
  2. Vilka fina helhetsbilder, ni har det så superfint hemma.

    ~Livet i byn

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Ser jätte fint ut,och luftigt och fräsch. Det är något som jag gillar, det får inte vara för mycket grejor och en massa plotter.

    Kramis Lotta!

    SvaraRadera
  4. Vilket vackert kök ni har!!! Jag skulle kunna göra vad som helst för att få en köksö! Så mysigt! Kram Helena

    SvaraRadera
  5. Jag gillar den öppna ytan i ert kök. Detaljerna, det vita och blandningen av ek. Jag gillar ju det även om jag vet att många vill ha vitt, vitt, vitt överallt. Jag önskar mig ett kök i vitt med bänkskiva i ek :) Och sen letar jag som bara den efter ett stort kök och öppna ytor. Finns nästan inga befintliga hus som har så förutom nybyggda. Vi får se vad det blir.. :)

    Kram Josefin

    SvaraRadera
  6. kanonfint as usual=) tänk vad vajert det skulle vara med lite tolix vita barstolar nu;) Ha det fint i natt, det kommer gå galant=) Kram M

    SvaraRadera
  7. Ni har det verkligen jätte fint! Så härligt med en öppen planlösning=)

    SvaraRadera
  8. Hej Sofia!
    Erat kök är så fint o ljust o luftigt! Sen har du ju så snygga möbler (Tolix..suck!)o pynt oxå:)

    Du, jag är oxå mörkrädd o har sovit ensam i vårt knarrande o knakande gamla trähus några gånger..:) Brukar ha lampor tända på varje våning:) Sen har Tindra skrivit en liten "manual" till mig som jag ska ha på nattduksbordet för att hålla spökena borta. Det har funkat hitills, hihi!

    Ha en jättebra eftermiddag söta du!
    kram Jenny

    SvaraRadera
  9. Å så fint kök ni har :)

    Du får gärna länka, jag blir bara glad!
    Gummistövlarna i strlk 36 ser pyttesmå ut tycker jag hihi. Med en raggsocka i så :)

    Kram på dig!

    Julia

    Julias vita drömmar

    SvaraRadera
  10. Hallå Sofia!!
    Ni har det verkligen supersnyggt hemma!
    Måste vara skönt med så stora ytor!
    Mysigt att köket blir som en samlingsplats!
    Önskar att jag hade ett stort kök å!
    Vårt kök är litet så köksbordet får stå i ett matrum.
    Men vår förra bostad var en etta med kök,vardagsrum och sovrum i ett..
    så jämfört med det är det en dröm :)
    Ha en mysig kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  11. Finfint kök ni har!
    Vi har också köksö, och det är verkligen toppen. Men, på vår samlas väldigt mycket post, teckningar och lite allt möjligt....

    Skönt att du har barnen hemma, så du slipper sova alldeles själv! Är också mörkrädd, skrev om det på bloggen för ett par veckor sen, och av kommentarerna att dömma är jag inte ensam om det!

    Sov gott :)
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  12. Vilket luftigt och stort kök ni har. Snyggt som tusan och jag flyttar gärna in när som helst=)

    SvaraRadera
  13. Jag gillar ert kök jätte mycket och tänker på det när jag funderar på hur vi ska göra när vi gör om vårt!:) Vi ska också ha en köksö med några stolar. En mer öppen planlösning kommer det också att bli. Hade inte det där himla förrådet kommit emellan så hade vi varit mitt inne i en köksrenovering nu!:) Men den som väntar på något gott....!:)
    Kram

    SvaraRadera
  14. Hej Sofia! Eran köksö förstår jag är en samlingsplats. När vi bygger kök planerar vi också att ha en, men den får liksom ligga i anslutning till en vägg. Gillar era barstolar så himla mycket. Ha det så bra. kram Åsa

    SvaraRadera
  15. Åh vilket härligt kök ni har! Så stort och ljust med mycket yta, precis som jag gillar det. Lite tvärtom har vi det då... ytterst litet, ingen yta alls :) Men när vi bygger om ska det bli lite bättre är det tänkt!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  16. Dömmer om en köksö men någon gång kanske jag med får en.
    Fniss jag är själv i helgen då maken ska på golfresa så jag vet vad du menar...känner mig fånig som vuxen men gilla inte sova utan honom.
    Hoppas dt går bra.
    kram kram

    SvaraRadera
  17. Hej!Fint det ser ut erat kök! Vi har också en köksö mellan rummena...praktiskt..Sitter oftast
    där och bloggar.. Ha en bra vecka kram:Helen

    SvaraRadera
  18. Hej, vilka fina bilder på ert fina kök. Mörkerrädslan har du nog ärvt av mig, men du har ju duktiga och stora barn, det går säkert bra, mor.

    SvaraRadera
  19. Hej!

    Jag tycker det känns lite opersonligt, men det kanske inte är klart förståss. Någon fondtapet och stora "konstverk", skulle bli mer "ombonat" när man har såå stora ytor och mycket vitt. Nån stor matta skulle också få en annan känsla att hemmet "lever". Lite tips bara..

    Lycka till/ M

    SvaraRadera
  20. Såååå snyggt!!
    Jag skulle också gärna haft en sån stor köksö, hos oss rymdes det bara en "halvö" men den är jag så glad för. Visst blir det en avlastningsyta för det mesta, men mest sånt som mellanlandar där, tex posten.

    Sov så sött i natt ;) Det går säkert bra.

    SvaraRadera
  21. Hej anonym 'M'! Tack för tipset, men vi är nöjda som det är och vi har faktiskt en fondtapet bakom väggen där det står 'kök' (dvs i halldelen), det räcker för oss. Nåra stora konstverk är inget för mig,*ler*. Jag gillar det enkla vita och stilrena men tycker att det är jättebra att man har olika smak för hur skulle det annars se ut om alla hem var likadana?;-) Mvh Sofia

    SvaraRadera
  22. Det måste vara roligt att få börja om från början och fixa till ett hem. Det blir så fräscht, stilrent och öppet hos er. Vi har ett gammalt hus från 30-talet som är mysigt, men jag vill ha mer och mer vitt och ljust omkring mig. Ni gör helt rätt, alla har vi ju olika smak som du säger.
    Kram på dig!
    Susanne

    SvaraRadera
  23. Hej på dej tjejen!
    Ni har verkligen ett jättefint kök. och de där barstolarna...ja jag måste nog slå till på några jag också. Har så svårt att bestämma mej bara! :)

    Jag är också mörkrädd!!! Min sambo har inte varit borta över natten en enda gång sedan vi flyttade hit (aug-08) men det lär väl komma...får se hur det går här mitt i mörka skogen. Jag får väl sova med mina söner...hahaha det skulle säkert bli poppis!

    Hoppas att ni får en mysig kväll och att mörkret uteblir... ;-)

    KRAM
    /Helena

    SvaraRadera
  24. SÅ FINT! Det är så kul att se på dina köksbilder, det är så fint, det kan du visa en gång i veckan utan att jag tröttnar = )!!! Och Tolix, ja varje dag.....= )!! Hi,hi....

    Hoppas det går bra att sova, är precis likadan, tur att det inte är mörkt så länge = ).

    Kram L-L

    SvaraRadera
  25. Såå fint kök!!!
    Härligt med så stora ytor!
    Ett tips :) När min man är borta brukar jag bära in nåt/några barn i min säng. Då sover jag så gott!
    Ha det jättebra!! Tack för dina gulliga kommentarer hos mig!!

    Kram Jeanette

    SvaraRadera
  26. Hej igen...Jag skrev tidigare några rader, men nu kom jag på en fråga till dig.
    Om man sitter på era barstolar och tittar till höger hur ser det ut då?
    Vårat kök skulle nämligen se ut som erat om vi flyttar kyl och frys och gjorde en köksö. Jag är bara lite nyfiken hur det ser ut åt det hållet. (För framtida renoveringsprojekt)
    Lägg gärna ut en bild som visar lite åt det hållet om du vill.
    //Ammi

    SvaraRadera
  27. Det är såååå fint sååååå vännen. Maken tackar för grattning, han jäser i soffan efter god mat och skumpa. Hoppas att du inte är så mörkrädd. Jag har alltid svårt att sova första natten när T är borta men sen är det lättare. Hoppas att det inte har blåst på er lika mycket som det har gjort på oss idag.

    Kram till dig från mig/ A

    SvaraRadera
  28. Hej Ammi! Om du sitter på barstolarna så som du beskriver och alltså tittar åt höger så är det en skjutdörr samt ett glasfönster där som leder till barnens allrum, som du kan se bild på i bloggens högerkant. Ingen rolig vinkel att plåta, hihi, men jag hoppas du förstår. Kul att du har hittat till min blogg:-). Kram Sofia

    SvaraRadera
  29. Härligt kök,hade gärna velat ha en sådan köksö att "hänga" vid.Men nu har vi ett så litet kök så det är bara att fortsätta drömma,hi,hi.
    Kram Anneli

    SvaraRadera
  30. Vad snyggt det är...stilrent, men ändå mysigt..nu ska jag sova..natti
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  31. Drömmer om en köksö, nån gång i mitt liv ska jag ha det. Ni har det så fint.
    Lycka till inatt och godnatt.
    Kram
    Åsa

    SvaraRadera
  32. Hej Sofia!
    Jag gillar också er köksö! Stolarna du har där, vid köksön, är jättefina. Varifrån är dom?
    Hoppas du fick en lugn natt! Här har det blåst jättehårt, som tur behövde jag inte vara ensam hemma och lyssna på alla ljuden från blåsten.
    Kram Sabina

    SvaraRadera
  33. åhh, så vackert ni har det. en köksö står högst på min önskelista, men jag får nog fortsätta drömma, för nån sån kommer vi aldrig att få plats med :(
    hoppas ni sov gott!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  34. Vilket luftigt och fint kök!
    Förstår att köksön används flitigt... vårat kök ska göras om så småningom, en köksö är redan given :)

    Kram Anne

    SvaraRadera
  35. Vilka fina bilder du visar....Vi hade en toppendag igår! Såå mysigt...halva nöjet är ju o fika o äta! Fniss...att det är såå gott! Kram Therese

    SvaraRadera
  36. Åh vad fint och öppet ni har det. Vi har oxå ganska öppet i vårat onybyggda kedjehus, hihi.

    Klart du vågar lasera bänkskivan, skicka iväg karln på lite längre konferans bara.....

    Kram på dig tjejen
    Marit

    SvaraRadera
  37. Otroligt fint kök! Och fina bilder också.

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails