tisdag 23 mars 2010

Några rader...Hej vänner!
Under det här året jag har bloggat nu har jag verkligen varit lyckligt lottad med att få så fina och rara kommentarer hela tiden, ja förutom en och annan som har varit lite trist, men absolut inget allvarligt. Jag vet att inte alla har haft samma 'tur' och det finns t.o.m bloggare som måste granska varenda liten kommentar innan den publiceras med risk för att få läsa en massa tråkigheter och dumma personangrepp. Har man en blogg så måste man ju vara beredd på att ta (negativ) kritik, självklart, men det är stor skillnad på att ge kritik (och/eller ha andra åsiker)mot att vara 'elak'! Sen förstår jag personligen inte hur man kan ödsla energi och framför allt TID på att gå in och läsa bloggar som absolut inte tilltalar en, eller som man bara stör sig på, och framför allt att sen lägga kraft på att kommentera bara för att skriva nåt 'dumt' till den personen. Men men, alla är vi olika!! Och samtidigt - har man (som jag ) valt att börja blogga så har man också valt att på ett sätt vara 'offentlig' oavsett hur personlig och privat man väljer att vara, så känner jag ialla fall. Hur tänker ni andra kring det här? Vore så kul att höra era erfarenheter kring detta ämne om ni har några och vill dela med er!! Må gott! Kram Sofia

40 kommentarer:

 1. Visst, så sant som du skriver....:) Jag har fått en hel del, och valt att ta bort möjligheten för anonyma att kommentera...efter detta har bloggen bara gett mig glädje :)

  Jag tog åt mig alldeles för mycket innan av de elaka kommentarerna...men det där får ju var och en bestämma...vilken vacker bild-blev alldeles tagen av den :)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det ledsamt att det finns människor som tycks finna energi i att vara elaka, förminska och förlöjliga... tänk om de kunde finna kraft att vända det behovet till att stötta uppmuntra och le mot dem de möter :)

  Jag brottas lite med hur mycket jag ska bjuda på om mig själv i min blogg....jag har ett chefsjobb inom kommunen där jag bor och måste kanske tänka mig för i bland...fast jag är en ganska öppen och glad person som gärna bjuder på mig själv i alla sammanhang nästan (med andra mer introverta sidor också iof , hihi;)Jag vet att det finns folk där jag bor som håller lite koll på mig genom bloggen...kul eller läskigt? Tja, jag vet inte. Jag gillar att blogga i alla fall :)

  K R a M // T i n a

  SvaraRadera
 3. Ja, det är både på gott och ont det där med att blogga. Jag har dock valt att låta anonyma kommentera - det är ju så många som inte har blogg och jag älskar kommentarer så jag får helt enkelt plocka bort dem som inte är trevliga. Men trots att man är lite offentlig har ju inte andra rätt att smutskasta även om det verkar vara en allmän uppfattning hos vissa ;-)

  kram Mia

  SvaraRadera
 4. Som tur är har jag inte fått några elaka kommentarer, ännu... Jag skulle nog ta åt mig ganska mycket och ta mig en funderare på att inte ha anonyma kommentarer.
  Men annars är det ju så roligt med alla kommentarer. Man blir ju nästan som vänner fastän man inte träffats.
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 5. Hej kära Sofia! Jag "tycker om dig" och känner att du är en fin person. Du ska inte bry dig om vad människor som du inte känner skriver. Kan ju också vara så att du faktiskt känner dem, men det handlar ju bara om att de inte kan acceptera dig som du är och är avundsjuka på det du har. Du har en underbar blogg, det är vi många som tycker. Du delar med dig av ditt liv, ditt hus och dina intressen. Om man vill dela dessa med dig så kan man göra det. Vill man inte unna dig så kan man lika gärna strunta i att läsa din blogg. Så enkelt är det. Läser man här och sen irriterar sig så är man helt enkelt bara avundsjuk. VARFÖR i hela friden skulle man annars orka engagera sig?? Eller hur?! Fortsätt bara vara på ditt sätt och blogga om precis vad du vill. Jag kommer alltid kika in här så länge du bloggar, vilket jag hoppas du fortsätter med lääänge till :) Jag vet att du har bloggträffar och underbara vänner, men det vore roligt att få träffa dig någon gång i framtiden. KRAM

  SvaraRadera
 6. Hej vännen! Du har en underbar blogg som jag med gjädje besöker! Och jag blir alltid lika glad när jag hittar en kommentar från dig! :)) Jag har varit lyckligt förskonad från "elaka" kommentarer hit intills, men den dagen kanske kommer... Håller helt och hållet med dig i att det är obegripligt att folk "återvänder" om bloggen inte tilltalar en! Det känner man ju ganska fort när man läser... Men förmodligen handlar det om ren och skär avundsjuka...

  Du har en fantastisk blogg och ett fantastiskt hem!!! Tack för att vi får titta in hos dig!

  Många kramar Carin

  SvaraRadera
 7. Jeg har besøkt din blogg flere ganger, men aldri lagt igjen noen kommentar.
  Selv er jeg helt fersk i bloggverden - både som leser og blogger - og har ikke tenkt på dette så mye. Kanskje har jeg vært naiv og trodd at de fleste, som jeg, ikke besøker blogger man ikke liker - og hvertfall holder seg for god til å legge igjen stygge kommentarer til mennesker man ikke kjenner. Hva får noen til å gjøre sånt?
  Misunnelse - er det første som slår meg.

  Jeg synes du har en flott blogg og et nydelig hjem - du er kjempeflink!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 8. Håller med dig fullständigt hur kan mam ens ORKA vara elak. Sluta läs om det inte passar.
  Jag har peppar peppar klarat mig ifrån sånt men det är klart att man skulle bli ledsen.
  Tänk på oss alla som älskar din blogg så blir du nog lite gladare.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 9. Jag säger bara svenska avundsjukan!! Det är säkert någon som är extremt avundsjuk på din underbara blogg!!!!Tänk bort, det är avsändaren som mår dåligt! Kram Nina

  SvaraRadera
 10. Hejsan.

  Förstår inte vad det är för människor som kan skriva elaka kommentarer, har de inget bättre för sig?

  Tycker man inte att en blogg tilltalar en så behöver man ju inte komma dit igen.

  Jag är livrädd att jag ska såra någon med en konstig kommentar, men jag tycker man märker rätt så snart vilka man kan skämta med och vilka man är på samma våglängd som.

  Jag skulle bli väldigt ledsen om någon skrev något elakt.
  Har ju haft bloggen några år så det kanske bara är en tidsfråga?

  Ha en fin kväll, vännen,
  Kram Anneli.

  SvaraRadera
 11. Hej rara du,

  Ja du - det kommer nog tyvärr alltid att finnas människor runt omkring oss som har svårt att glädjas med andra.

  Men som du skriver det är otroligt märkligt att om man inte gillar en blogg - VARFÖR då lägga tid på att kommentera...:( Antagligen för att man har ett så totalt innehållslöst liv - verkligen sorgligt.

  Gillar dej och din blogg massor - stor varm kram!

  SvaraRadera
 12. jag förstår inte heller varför man ska sprida otrevligheter runt sig på det viset som du beskriver. vad får man ut av det? minskar det på trycket i det egna bröstet på något vis?
  vi får bara lov att skaka av oss när något liknande händer, för så länge som majoriteten av kommentarerna är positiva måste vi ju göra något rätt :)
  kör hårt, sofiavännen! varm solskenskram från
  ingela

  SvaraRadera
 13. Hej sötis!
  De människor som skriver elaka kommentarer mår helt enkelt inte bra. De är avundsjuka. Har inget bättre för sej...

  Jag kan inte förstå varför man gör så. Ser man nåt man inte gillar eller tycker är fult...varför säga/skriva det? Varför medvetet såra andra?
  Jag har nog bara fått snälla kommentarer på min blogg och är SÅ glad för det.
  I det verkliga livet kan det ju se annorlunda ut, så är det ju...De finns överallt "elakingarna"! Bara att strunta i allt de säger! :)

  KRAM på dej!

  SvaraRadera
 14. Hej gumman

  Så trist när detta händer, har hänt mig en gång och jag liksom du gjorde ett inlägg just om hur man orkar gå in på bloggar man inte ens gillar. Jag fattar det inte !!!

  Du har en underbar blogg och du är en riktigt mysig tjej ( Så som lilla jag lärt känna dig så där lite grann här vid databordet!)

  Jag önskar dig allt gott denna tisdag!! Alla andra dagar med såklart ;)

  Kramar från din vän Anna

  SvaraRadera
 15. Jag håller med dig.. Jag har med haft turen att inte få ngt direkt elakt.. Lite negativ kritik har förekommit men det får man ju ta, man kan ju inte gilla allt och jag vill ju gärna veta vad folk tycker..

  Kramar
  Mia

  SvaraRadera
 16. Jag har också haft turen att slippa allt för många elaka kommentarer. Tycker synd om de människor som känner att de måste trycka ner andra för att må bättre själv. Avundsjuka och elakheter förstör bara för båda parter.

  Svar:
  Åh vad gullig du är! Synd jag inte bodde närmare för då hade jag gärna kikat förbi. Du får gärna berätta ifall det är något speciellt vi ska tänka på eller tips på vad vi kan göra annorlunda. Tack för en härlig blogg!

  SvaraRadera
 17. Jag tänker att alla kan inte älska allt jag gör, varken på bloggen eller i verkliga livet. Men märkligt nog har jag i princip inte fått någon negativ kommentar på min blogg. Visst har jag fått kommentarer där personen ifråga inte hållt med mig, men sådant är ju bara intressant. Jag är inte ute efter att bara få medhåll.
  Jag håller med dig - har man nu valt att ha en blogg, och vill ha besökare så kan man ju inte bestämma över vad de besökarna ska tycka. Så man får ju vara beredd på en del olika åsikter.. men elak förstår jag inte varför någon är.

  SvaraRadera
 18. Jag har inte hållt på och bloggat så länge,inte ens ett år. Så en så länge har jag inte stött på något negativt.
  Däremot håller jag med om dessa negativa människor som finns o ofta har behov att säga något negativt oavsett på en blogg eller i mötet med andra människor. Gillar jag inte en blogg såbehöver jag helt enkelt inte läsa den, datorn går faktiskt att stänga av.

  Du har iaf en väldigt vackerblogg så var stolt överden :)
  kram Åsa

  SvaraRadera
 19. Bort med energitjuvarna!!!
  Tack för pratstunden i dag. allitd så mysigt att höra din röst vännen.
  Ta nu hand om dig.
  kram kram

  SvaraRadera
 20. Hej
  Go girl..jag vet hur det känns. Som jag sagt livet kan te sig olika ut för oss alla. En del människor har svårt att sätta sig in i andras liv. Vi gillar dig precis som du är..och fortsätt dela med dig av ditt liv.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 21. Hej söta Sofia!
  Jag har fått en enda elak kommentar, och OJ vad den sved!! Det handlade om att personen i fråga var trött på mina virkade grejer och ville inte se mer av dem. Jag blev nästan generad, kände mig ¨dum som visat upp så mycket virkat. Men sen försvann den känslan mer o mer när jag insåg att många av de som läser min blogg tycker lika mycket som jag om virkade bakverk :)
  Man kan ju bara göra på sitt eget sätt, det finns alltid de som tycker annorlunda.
  Men jag tycker INTE att det är okej att vara elak i sina kommentarer. Man får visa respekt, tycker jag, här, som överallt annars i livet.
  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 22. Hej söta Sofia!
  Jag tycker att blogglivet ger så fantastiskt mycket för alla söta människor som finns här och som ger så gulliga kommentarer. Tycker man inte om en blogg så behöver man ju inte kommentera, varför slösa sådan trist energi.
  Du har i alla fall en fantastiskt mysig blogg och jag blir glad för gång Signe-1 har kommenterat inne hos mig.
  Kram Therése

  SvaraRadera
 23. Jag har inte råkat ut får något otrevligt ännu. Har nog en lite för "liten" blogg. Men jag kan ändå förstå hur illa man kan ta vid sig av taskiga, avundsjuka och helt enkelt dumma (som dottern skulle sagt) kommentarer. Upplever ändå bloggvärlden som helt otroligt snäll, har träffat så många härliga människor som känns som vänner.
  Försök att inte ta vid dig, du har en härlig blogg, ett så fint hem och jag är jätteglad över möjlgheten att få "lära känna" dig genom allt du delar med dig av och när du "besöker" mig. Tappa nu inte lusten att blogga, det hade varit väldigt tomt utan dig!

  (Gillar verkligen din hall, tapeten är perfekt där! Det gjorde han bra.;) )

  Kram!
  Cathrin

  SvaraRadera
 24. Hej vännen!

  Det är svårt det där. Det är svårt att inse att det är så många som går in och läser ens blogg, man skriver ju det man själv vill och fotar och stylar för att man gillar det. Bonusen blir ju om andra lämnar en kommentar till. De som är kritiska mår nog inte så bra själv. De som måste säga dåliga saker om andra lider mest själv. Jag är en som har lätt för att tycka om andra människor och tycka om det de gör. Jag kan bli imponerad av saker som jag själv inte skulle titta åt och kunna känna att wow, vad häftigt och snyggt. Hade jag varit negativ hade jag nog hittat något dåligt att säga om det. Vi är alla olika och som sagt stackars andra människor som går med så mycket negativt inom sig, de borde skaffa en blogg och stärka sig med positiva ord = )!

  Ha det bra, du har då en underbar förmåga att vara en härlig vän!

  Kram l-l

  SvaraRadera
 25. Håller med dig i det du skriver!
  Har heller ingen förståelse för att man bemödar sig att skriva kommentarer på en blogg man ändå inte gillar.
  Jag är inne på många bloggar och vissa tilltalar mig och jag återkommer, andra är jag inne på en gång och aldrig mer. Man har ju ett val!:)
  Fortsätt som du gör, vi är många som gillar din blogg.
  Kram

  SvaraRadera
 26. Hej vännen! Jag håller med dig fullständigt i det du skriver! Avundsjuka människor finns det överallt! Även här i bloggvärlden! Stå på dig! Kramis Therese

  SvaraRadera
 27. Har som tur är inte varit med om något negativt ännu (peppar,peppar) kan tänka mig att det inte krävs så mycket för att jag skulle ta illa vid mig... men som så många andra skriver alla kan inte tycka om allt men det är konstigt att de orkar och vill lägga tid på att göra livet surt för oss som vill göra livet roligare för andra, You go girl för du rockar! Ser fram emot många många fler inlägg från dig och ditt fina hem! Åse

  SvaraRadera
 28. Jag förstår mig inte heller på personer som lägger ner tid och energi på att klanka på det som andra skriver. Dessa männisor måste ha ett väldigt tråkigt liv...?

  Tack för att du visar oss lite från ditt liv och vardag genom din otroligt fina blogg!

  /Sussi

  SvaraRadera
 29. Har varit förskonad hitills men det verkar vara så att de mindre trevliga kommentarerna alltid är anonyma och det säger ju allt...

  Du har en underbar blogg och din värme lyser alltid igenom!!!!
  Rosbilden är magiskt fin!!!
  Stor kram

  SvaraRadera
 30. Jag håller med dig. Det är så tråkigt att det finns folk därute som verkligen bara går in för att skriva något elakt. Varför förstår jag inte.
  Tur är ju att de snälla kommentarerna är fler.

  SvaraRadera
 31. Jag håller på dig Sofia!

  Avundsjuka och andras negativa energi står för dem...Låt den positiva energin från all bra respons vara den som finns kvar.

  Din blogg är underbart inspirerande och jag besöker den varje dag! Ljuvligt vacker bild på rosorna! Mmmm...

  Kram
  Sophie

  SvaraRadera
 32. Veldig enig med deg Sofia!
  Liker man ikke bloggen man leser, så slutt å les den da!!! Men det er dessverre maaaange der ute som bare er ute etter å skape negativitet. De må ha store komplekser for et eller annet tenker nå jeg...
  Selv har jeg aldri fått en eneste negativ kommenar.
  Ofte så er det nok de som provoserer litt med sine innlegg som opplever dette, så kanskje er jeg ikke engasjerende nok...;)??

  Og du, det at dere takket nei til den tomten, betyr jo ikke at det ikke blir noe nytt hus på dere.
  Det var sikkert en mening med det, og vips så er drømmetomten der:)
  Dette var sikkert meningen tenker jeg....

  Ha en fin dag,
  klem kjersti

  SvaraRadera
 33. Nog kan man fundera på varför folk läser bloggar som de uppenbarligen inte tycker om och dessutom lägger tid på att skriva elaka kommentarer... Som tur är så är ju de flesta inte på detta sätt och jag gissar att du liksom jag inte kunde ana hur givande det skulle vara att blogga och inte kunde man tro att man skulle komma i kontakt med så många trevlig männsikor, men roligt är det och jag ångrar inte en sekund att jag började blogga!!

  Ha det bäst

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 34. saknade dig i går!! hoppas du fick se lite DH ändå.. får uppdatera dig om veckans skvaller nästa gång :) det var en del.. hehe.
  kram
  Victoria (grannen som snart ser hela altanen, snön är på väg bort jippie!!)

  SvaraRadera
 35. På något sätt så har hela min hemliga flytt varit pga några personer som jag inte velat ha, nu har de hittat mig på houseofL så jag insåg att antingen ger jag upp eller så kan jag lika gärna skriva på sand mellan tårna...... jag har valt att skriva på SMT, men visst f*n är det irriterande med elaka människor och nyfikna människor som inte läser av intresse utan bara för att de är nyfikna.....det var min åsikt....

  om du missat att jag bloggar på smt, så vet du det nu..... ingen snygg bloggning denna gång, utan nu är det mina tankar och något från dagen jag bloggar om...... idag blev det något så upphetsdande som atomer!!! haha

  Kram Linda

  SvaraRadera
 36. Hej Vännen!
  Så klokt du skriver!!

  Jag älskar att blogga, fixa & trixa med mina bilder och titta runt hos alla mina vänner på datan :0) Tänker faktiskt inte så ofta att det är så offentligt som det är, då hade man ju inte vågat skriva eller visa någonting, nä jag gör det för mig själv och för er med samma intresse. Sen har jag faktiskt oxå valt att inte berätta för de flesta av mina vänner & bekanta att jag bloggar, jag känner att det hade blivit stressande för mig, att jag hade tänkt mer på hur allt jag gör på bloggen skulle uppfattas... bara ett par av mina närmsta vänner läser o vet om min blogg, och det känns skönt!

  Var rädd om dig Sofia! Tycker du verkar vara en supergo tjej ... som har en härlig blogg!!!

  kram åsa

  SvaraRadera
 37. Jag förstår mig inte alls på dem som ofta går in på vissa bloggar och lämnar elaka kommentarer. Om man inte gillar en blogg så är det väl enkelt att bara hålla sig borta därifrån kan man tycka. Jag har aldrig haft problem med otrevliga kommentarer, tvärtom alla är väldigt gulliga och trevliga men man har ju sett att alla inte har sån tur.

  SvaraRadera
 38. Hej darling!Saknar dig...Kramar fru Wreeby

  SvaraRadera
 39. Hej fru Wreeby, saknar dig oxå! Grodan vore på sin plats snart!?:-) Puss fru Eklöf

  SvaraRadera
 40. Ja, det bästa är nog att hålla sig borta från bloggar vars innehåll inte tilltalar en själv! Och det kanske är så att "har man inte något snällt att säga ska man hålla tyst" för det är klart att en kritisk kommentar svider. Men ibland skulle jag vilja kommentera lite kritiskt till "vissa" för jag tycker de verkar leva så ytliga och rentutsagt shopppingberoende liv. Och jag inbillar mig att de kanske skulle må bra av att höra det även om det är svårt. Jag tycker på riktigt att det är hemskt och tragiskt att läsa om shoppinghetsen i olika bloggar men jag skulle aldrig skriva det till de berörda parterna för jag vet att personen troligen inte skulle fatta utan bara avfärda det som avundsjuka. Och kanske är det avundsjuka till viss del? Vad vet jag. Sedan kan ju inte jag leka Gud och bestämma hur andra ska leva. Vill de shoppa hela tiden och "härma" andra så får de göra det men man skulle ibland vilja få folk att tänka till: "hitta din egen stil" ,"slösa inte så mycket" så tänker jag ofta om vissa bloggare om jag ska vara ärlig. Det är pinsamt att läsa om hur bloggare triggar varandra att köpa saker. Men så tänker ju jag, och alla har inte mina värderingar. Jag värdesätter en egen stil och att vara sparsam med både den egna ekonomin och jordens resurser. Det är ju inte alla som tänker så och det får jag respektera. Och jag kanske borde sluta läsa vissa bloggar vid närmare eftertanke!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails