onsdag 25 augusti 2010

Jag ♥ kyckling

(Bild från Guldfågeln.se, där det finns många mumsiga recept!)
Hej på er!
Jag har börjat äta lite mer Gi-vänligt på sista tiden då jag helt enkelt mår mycket bättre av det! Härom dagen gjorde jag denna smarriga kycklingrätt (jag älskar förövrigt kyckling) som jag tänkte dela med mig av! Och japp, det är ett Gi-recept!:-)

Kokoskyckling med chili och jordnötssås 4 port:

4 st. kycklingfileér
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilifrukt
1 msk rapsolja
1 msk farinsocker
2 msk soja
1 msk kycklingfond
1 tsk pressad citron
3 msk jordnötssmör
4 dl lätt kokosmjölk

Tillagning:

1. Skär kycklingen i bitar. Hacka löken och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten.

2. Fräs kycklingen och löken i olja tills de fått färg. Tillsätt sedan vitlöken och fräs ytterligare två minuter. Tillsätt salt, sedan chili, socker, soja, kycklingfond, citronsaft, jordnötssmör och kokosmjölk. Låt koka 15 minuter på svag värme.

Servera med basmatiris (om man vill) och en sallad. Smaklig spis!

22 kommentarer:

  1. Detta lät RIKTIGT smarrigt! Ska provas omgående! Tusen tack för tipset, söta Sofia! Ha en bra onsdag! Kram

    SvaraRadera
  2. Hej Vännen!
    Jag gillar oxå kyckling! Tack för receptet, det låter jättesmarrigt! Ska printa ut det o be min "kock" Peter laga detta;)

    Ha en bra dag!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  3. Det lät hur gott som helst!
    Kyckling är alltid rätt :) tycker dottern och jag men maken tröttnar tyvärr snabbt. Tur att han jobbar kvällar ;)
    Kram Carina

    SvaraRadera
  4. Mums! Passar LCHF också, som jag äter:) Jag skippar bara riset!


    Susanne

    SvaraRadera
  5. Mums det låter riktigt smaskens det där vännen.
    Hoppas allt är bra med dig där i Öret.
    Kram kram Lina

    SvaraRadera
  6. Låter gott, för en kycklingälskare som mig!

    SvaraRadera
  7. Hoppsan poppsan, så smaskigt. Det ska jag absolut prova en dag.

    :)

    SvaraRadera
  8. Åå det där lät riktigt gott. Håller med dig om att kyckling är rackarns gott.
    Hoppas att du har det bra. Snart är det helg!
    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  9. Tack Signe :)! Du har räddat min middag. Har ingen fantasi nu för tiden så jag prövar det här ikväll, lät ju som det kan vara något för hela familjen.
    Kramiz

    SvaraRadera
  10. Vad kul med ett nytt recept, kan verkligen behövas, det där måste jag prova, TACK!!!

    KRam L-L

    SvaraRadera
  11. Det låter supergott!!!
    Mäste provas omgående...
    Nej, det är inte Tolix, det finns en
    låg pall också, både i rostfritt och
    rostigt :).
    Sen kommer Bruka med en egen...
    ...en låg pall, i svart eller vitt.
    Ha en fin dag!
    Kram Nina

    SvaraRadera
  12. Hej.

    Gott gott. Ja visst mår man bra av att äta Gi, och det ger resultat ganska fort om det är en viktminskning man är ute efter. Själv håller jag på med de sista 3 kilona som envist klamrar sig fast efter graviditeten, och det går faktiskt bra. Försöker jogga lite i veckorna, äta gi och sedan får jag gotta mig lite när helgen kommer. Idag blir det en sallad med tonfisk, röda bönor, ägg, avacado och mozarella. Ett litet tips på god sallad. Vill du baka ett gott bröd enligt lchf finns recept på min blogg, supergott! Inget mjöl alls. Jag bakar en limpa i veckan som jag kan äta till frukost.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  13. Kyckling är något jag gillar mycket med.. Man kan göra hur många sorters rätter som helst av kyckling.. Ditt recept lät gott..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  14. Tack för det receptet, lät himla gott!:)
    Kram

    SvaraRadera
  15. Hej vännen!
    Hoppas att du haft en underbar sommar!
    Mums, vad gott det såg ut, Tack för tipset! Kramis Therese

    SvaraRadera
  16. Åhh tackar för tipset!:) Älskar kyckling och har just nu idétorka, hehe...
    Tack för en bra blogg också!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  17. Jag ♥ kyckling också. Låter ju gör-smarrigt. Måste nog prova detta receptet!

    Kramis/Heléne

    SvaraRadera
  18. Kyckling är en absolut favorit. Kul att testa på något nytt. Tack!

    SvaraRadera
  19. mums!!! tack för inspirationen:)) kram

    SvaraRadera
  20. Hej Sofia!

    Jaså kör du också GI, värsta flugan...kanske jag också borde testa... Man kan ju liksom alltid äta bättre... Men jag måste nog läsa på först då..*hihi*... Är okunnig när det gäller sånt.

    Receptet lät gott!

    Hur länge har du kört GI? Anar att du tycker det är bra, äter du vanligt på helgerna,- eller GI då också?

    Kram Mariette

    (har du kunnat springa nu?)

    SvaraRadera
  21. Ja kyckling är gott och ditt recept låter helt KANON - det ska jag prova.
    Kram

    SvaraRadera
  22. Boooorde börja med GI....men kommer inte igång. Ditt recept verkar i alla fall gott :)

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails