(Hade gjort ett litet kärleksbröd till,*ler*)
Hej alla!
Här kommer receptet på den mumsiga kantarellsoppan vi bjöd på som en av förrätterna på vår grannfest förra helgen. Den blev väldigt uppskattad:-). Smaklig spis!
1 liter färska kantareller
2 schalottenlökar
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
3 dl grädde
några droppar sherry
bladpersilja
salt och peppar
Skala och hacka lök fint. Fräs lök och kantareller tills vätskan gått ut ordentligt. Lägg i buljongtärningen och häll på vitt vin. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar. Grovhacka kantarellerna och ha i soppan. Tillsätt några droppar sherry. Garnera med bladpersilja samt toppa med hela smörstekta kantareller strax före servering. Mums!
Ps. Glöm ej tävlingen hos mig om elefantkudden! Kl. 24 ikväll går den ut....
God morgon Vännen!
SvaraRaderaTack för recepet, ser jättesmarrigt ut!! (fint hjärtbröd oxå:))
Vilken snygg matta du hittade på Rusta! Såg jättefina glas hos en bloggare från samma ställe, kanske ska svänga förbi Rusta nån dag;)
Ha en härlig söndag!
Kraam Jenny
Den ser verkligen smarrig ut! Receptet ska jag definitivt spara och göra här framöver.
SvaraRaderaHa en härlig söndag, kram Marie
Så bra att få recept.Den ser verkligen god ut!
SvaraRaderaHa en skön söndag! Kram Kicki
Synd att så många av mina nära och kära inte gillar svamp!:( Får väl samla ihop oss svampälskare och prova denna soppa istället!:)
SvaraRaderaKul när man lägger ner lite extra tid genom att formskära brödet!
Kram
Lät jättegott! Måste testas och vilken fin matta du har hittat!
SvaraRadera:)
Hoppas din söndag blir fin
KRAM
Men mums vad gott,...jag älskar kantareller!! Måste bara hitta dom först;)) Kram Åsa
SvaraRaderaTack snälla för detta recept. Skall absolut provas. Söta små bröd med;).
SvaraRaderaKramis/Heléne
Kantareller som är så gott! Det låter verkligen smaskens.
SvaraRaderaÄååå det här receptet måste jag spara.
SvaraRaderaÄlskar kantareller! Och vilket jättesött bröd du har till!
Ha en fin söndagskväll!
Kram, Jenny
Hej Vännen!
SvaraRaderaTack söta du för receptet!
Jag blev så sugen på soppa när du skrev om denna sist när ni skulle bjuda så jag provade en annan soppvariant med kräftstjärtar, riktigt yummie den med.
Soppa är så bra höstmat, värmande och mysigt trevligt!
Kraam Mariette
TACK för det receptet!! Ser ju riktigt smarrig ut och är det någon gång som det smakar med en varm soppa så är det ju nu på höstkanten!
SvaraRaderaVilken snygg matta du fyndat på Rusta, det går verkligen att göra fynd!!!
Hoppas du haft en bra helg min vän
Kraaam Bella
mattan från rusta är verkligen snygg! passar som hand i hanske hos er!
SvaraRaderasoppas ser god ut, men jag skulle nog inte våga smaka på den... verkar som om det var stora soppbildsdagen i lördags ;)
kram
ingela
looks delicious!
SvaraRaderahej!!! jag lånar receptet och lägger upp det på bloggen, ok?? jättegott är det kan jag intyga som fått smaka :)
SvaraRaderakraaaaaaam
Oh my! Det där ser smarrigt ut! Och så fint med hjärtbrödet.
SvaraRaderaMen, ska man hacka kantarellerna efter man hällt i grädden verkligen? Eller är vinet och grädden vid sidan av?
SvaraRaderajapp, jag hade i grovhackade stekta kantareller när allt annat (grädde, vin och buljong) hade fått koka ihop en stund först! vill man så kan man köra allt i en mixer/stavmixer, men så gjorde inte jag, det blir mycket godare då!:-)
SvaraRadera