torsdag 14 oktober 2010

Bästa frullen ever...



(Smoothie, både nyttigt och gott!!)
Hej vänner!
Ända sen jag var liten har jag varit en 'frukostvägrare', eller ja....jag har haft mycket svårt att äta frukost av nån konstig anledning. Min mor har alltid tjatat på mig att det är dagens viktigaste mål, men jag har liksom aldrigt riktigt hållt med;-). Nu har jag ialla fall äntligen hittat nåt som jag tycker är gott och som jag aldrig tröttnar på, nämligen smoothie. Jag gör det numera i vår blender varje morgon innan jag åker till jobbet, och det är ju hur enkelt som helst:-). Vaniljyoghurt + banan + frysta jordgubbar + mixa = klart! Mums! Vad äter ni till frulle? Ha det bäst!
Kram Sofia

20 kommentarer:

  1. Vi är ena riktiga frukostmänniskor hemma hos mig, det äts fil, gröt och en massa annat och själv äter jag två frukostar :=) Jag gör väldans gärna en smoothie när jag jobbar hemma, annars blir det oftast vaniljyoghurt med special-K flingor eller musli och gärna en matsked frysta blåbär i. Lite senare blir det kaffe och fullkornsbröd... I love frukost!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  2. Yoghurt, flingor och juice. Men jag hade gärna tagit en smoothie också - det är bara SÅ gott! Men det har blivit mer och mer smoothiesar den senaste tiden, dels har ett "smörgås & smoothie"-ställe öppnat bredvid kontoret, dels gör vi hemma på kvällen, eller som eftermiddagsfika.

    SvaraRadera
  3. Så enkelt men jag kan tro att det är SÅ gott!
    Ha en fortsatt trevlig dag!

    SvaraRadera
  4. Oftast blir det fil och flingor av någon sort. Men det varierar väldigt mycket...

    Smoothies skulle jag också gärna göra, men saknar en blender...

    Ha en fin torsdag!
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  5. Jag är ju en av dem som älskar frukost och tycker att det är den godaste måltiden på hela dagen!:) Jag äter oftast yoghurt med müsli och en fullkornsmacka och dricker te eller juice till. Har många gånger funderat på att göra smoothies, men än har det inte blivit av.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Låter gott !

    Jag har också haft svårt att äta frukost speciellt under min skoltid. Men sen fick jag in det på morgonen och nu måste jag ha det. Jag brukar variera ganska mycket beroende på vad jag är sugen på och hur hungrig jag är. Det blir havregrynsgröt med lite kanel i och min egen äppelmos, vaniljfil och flingor, hårdmacka och te mm mm.

    Jag måste verkligen ha något i magen på morgonen nu annars funkar jag inte

    Kram

    SvaraRadera
  7. hej Sofia!

    Jag är ingen frukostmänniska heller... det är kaffe som är det jag längtar efter....

    Har du många fler bilder att lägga in..jag fick ett meddelande idag om att min bildkvot är full, inten plats kvar, måste köpa då... Har du hört talas om detta innan? man står som ett frågetecken....

    Kraam Mariette

    SvaraRadera
  8. Jag älskar frukost!
    Äter alltid filmjölk, mackor och kaffe. På helgerna lyxar jag till det lite extra!
    /Lisa

    SvaraRadera
  9. Jag uppskattar bara frukosten när jag är ledig.
    Då kör vi ofta brunch i stället.
    Din smoothie ser supergod ut!
    En sån kanske man skulle kunna få i sig ;)
    Ha det bra!
    Kram Nina

    SvaraRadera
  10. Jag håller med:) Här är det dock bara en svart kopp kaffe som gäller innan jag kickar igång vardagen;) Tack för en mysig blogg!

    Kram Sara

    SvaraRadera
  11. Gott!! Och härliga bilder!
    Jag tillhör dem som älskar frukost, jag kan längta efter den redan när jag går och lägger mig(!) Du förstår känslan när jag bor på hotell - och frukosten är serverad... himmelriket!!!

    KRAM:)

    SvaraRadera
  12. din smoothie ser smaskens ut!
    jag har försökt med en massa olika frukostförslag, men kommer alltid tillbaka till mina två rågbrödssmörgåsar med ost på. och så en rejäl dos kaffe, oftast dagens enda kaffeintag faktiskt.
    ha en solig torsdag. vi fick lite snöblandat regn för en stund sedan, men nu skiner solen igen :)
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  13. Hej svejs!

    Jag är inte heller någon frukostmänniska - förutom på helgerna när man kan få äta när man är hungrig - inte efter klockan:) Men då frossar vi gärna i lååååånga frukostar.

    På vardagarna har jag förmånen att få frukost på jobbet klockan nio. Då har jag varit i gång ett par timmar = gott!!! Men att proppa i sej mat direkt när man kommer ifrån goa sängen - näpp - den går inte!

    Kram kram till dej!

    SvaraRadera
  14. Här har du en frukostälskare! Men konstigt nog har jag aldrig testat smoothie på morgonen. Det ska jag absolut göra för det där såg verkligen gott ut. Antar att jag får göra till barnen också...
    Nej, nu måste jag gå och hämta barnen på dagis.

    Hoppas allt är bra med dig!
    KRAM

    SvaraRadera
  15. Smoothie är så gott och det dricks ofta här med, fast jag tar det gärna på kvällen.. Till frukost vill jag ha mackor eller gröt men inte direkt när jag stigit upp utan väntar gärna ett tag..

    Ha nu en fin fortsatt torsdag..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  16. Halloj sweetie!
    Känner igen mig, i din mamma alltså. Min son är likadan kanske ska försöka locka med en smoothie :)
    Ha det nu så bra!
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  17. Jeg ELSKER smoothie, og jeg lager det ofte. Den saa veldig fristende ut den du viser her. Skal jammen lage noe lignende. Har ikke yoghurt, men har vanilje soya! Det faar duge :)

    Ha en fiin kveld!
    klem Nina

    SvaraRadera
  18. Frukost är ett måste, jag är alltid hungrig redan när jag vaknar!! Har ingen blender och att ta fram mixerstaven är för jobbig... Så smoothies är lyxfrukost hos oss, men såå gott!:-)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  19. Hej!

    Mumsigt! Jag gillar smoothies :) Jag är ingen frukostmänniska. Jag älskar att äta hallon och kanelscones till frukost med hallonsylt och lite juice till det :) Men oftast blir det ju inte det. Oftast blir det lättfil med All bran flakes till. Lite nyttigare och efter några år så är det faktiskt helt ok. Men det tog ett tag att vänja sig :)

    Du har så himla fint hus :) Väldigt sobert och vackert :)

    Kram o ha en fin helg :)

    Susanne

    SvaraRadera
  20. Hej, å ser gott ut! Ska jag göra till frukost i helgen. Får en känsla av solsemester när jag dricker smothie/milkshake :) Barnen älskar det när vi är utomlands.

    Roligt med ditt nya jobb, modigt att byta när man varit på samma ställe länge. Det är ju så lätt att "bara bli kvar" av bekvämlighet.
    Sa upp mig efter 14 år på samma ställe, och startade eget - det bästa jag gjort i jobbväg!

    Ha nu en fab fredag och mysig helg!
    kram
    Jessica

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails