måndag 18 januari 2010

Nya hustankar...



(På bilden ser ni en ursöt klämma i zink som Mia skickade med i spegelleveransen)
Hej alla!
Vet ni vad...jag tänkte faktiskt berätta nåt för er idag, och få inte slag nu vänner, (ja en del av er vet ju redan,*hihi*) men...vi har ställt oss i tomtkö igen!! Ja, ni hörde rätt, it's true! Vi trivs superduperbra här och vi kanske inte ens blir erbjudna en tomt (som i så fall bl.a kommer ha ett lite bättre läge geografiskt sett för oss), men skulle vi bli det så får vi ta den diskussionen samt beslutet då om vi helt enkelt ska 'börja om' igen, med allt vad det innebär (men icke att förglömma ett husbygge erfarnare). Tiden får utvisa vad som händer, och tro mig, ni kommer att få höra fortsättningen,*ler*. Ha en fin dag! Kram Sofia
Update: Om det är nån därute som har erfarenhet av Karlsonhus och/eller hur de ligger till prismässigt, så tas råd tacksamt emot!!:-)

53 kommentarer:

  1. Så spännande! En vän sa till mig en gång att det krävs att man har byggt tre hus innan man vet hur man vill ha det... Då är ni på god väg??? ;))

    Jag lovar att ni skall få följa vårat lilla köksprojekt, vilket ter sig väldigt litet i sammanhanget... Hi hi...

    Ha en härlig måndag! Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Åhhh så spännade!! Vill oxå!!;) Kram C.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Hi, hi, ni är ju helt tokiga och jag är inte LITE avundsjuk. Håller tummarna för er om det är det ni vill! Vad blir det för typ av hus då?
    Ha det gott!
    Kramar
    Helena

    SvaraRadera
  4. Hihi lite galna tycker jag allt att ni är men samtidigt är ni dööö häftiga.
    Håller alla tummar och tår på att tomtn bli er.
    När beräknas det vara klart??
    Kram Lina

    SvaraRadera
  5. Åh vad roligt, ja vi med letar lite efter en drömtomt att bebygga med egen design...men men det kommer nog ta liite längre tid för oss:) Hoppas tomten blir er då, ska bli kul att se vad det blir nästa gång i hus väg;) Tusen tack hjärtat för gratulationerna till mig, kram kram:)

    Ps. hoppas vi kan ses snart:)

    SvaraRadera
  6. Hej vännen å grattis i efterskott!!
    Ligger lite efter här i bloggvärlden, får ta en runda och läsa ikapp i kväll :)

    Men vad spännande att få höra mer om ert ev. husbygge. Kanske är så att har man klarat av ett nybygge så är man fast sen *skratt*

    Ha en toppenmåndag (går det?)

    kram
    Jessica

    SvaraRadera
  7. Grattis i efterskott!!!
    Så spännande med tomten då, om det blir något. Hur länge har ni bott i ert nuvarande hus? Det är alltid så roligt att ha något nytt stort projekt framför sig tycker jag. Jag ÄLSKAR att planera! Ska bli spännande att följa era planer.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  8. Oj. Jag blir faktiskt lite paff. Jag förstår viljan att optimera läget man bor på och det är kul att flytta och förnya sig men guuud!! Vilket projekt! Och att ni bygger själv gör ju att det tar så lång tid innan allt är klart, men det är kanske det ni gillar? :) Vi kommer också att flytta, till ett större hus med bättre, ensligare läge men det kommer att vara ytterligare att gammalt hus så vi slipper vänta på att det ska byggas iaf :)

    KRAM och LYCKA TILL!!!!!!

    SvaraRadera
  9. men jisses, signe, du tänker inte alls på att vissa i din omgivningen är lite svagsinta. jag fick faktiskt slag ;) eller nä, jag skojar, men det var nära!
    jag skulle absolut inte orka med ett husbygge till, men ni är ju unga, ni, och har på det viset helt andra förutsättningar. hoppas det blir som ni vill, hur det än blir. *håller tummarna*
    kramkram
    ingela

    SvaraRadera
  10. Åå vad spännande, vad häftigt! Vi hoppas köpa hus/bygga om några år så det ska bli kul att följa er på vägen.

    kram Mia

    SvaraRadera
  11. Men oj, oj, oj... Så spännande! Ska verkligen bli intressant att följa vad som händer!

    Själva funderar vi på att bygga ut vårt lilla hus, vi har ett rum för lite för att alla ska få varsitt rum. Men det verkar inte helt lätt att få tillstånd till det. Få se hur det går...

    Ha en bra dag!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  12. Men åh vad skojsigt, är bara lite avis, får man köpa ert?;-) Kram Lisa

    SvaraRadera
  13. Skojigt!! Vi är inne på husbygge 2 just nu och har inte tänkt att det skall sluta med detta....så heja heja! ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  14. Ååå vad roligt och spännande! Kul när "folk" vågar göra det som känns rätt :)
    Hoppas ni får tomten!

    SvaraRadera
  15. Förstår konstigt nog precis. Älskar mitt hus, men... det finns ju annat som jag sneglar på. Är man galen om man funderar på att göra om allt. Kanske? Men så spännande! Följer med spänning utvecklingen. Fast det tar väl ett tag att få besked?

    Kram

    SvaraRadera
  16. Sv: Hejsan, den börjar bli mysig nu.. Gästerna har åkt efter en smått vild träff och jag har vart ute med minsta i 40 minuter i snön. Nu är det vila med filmtittning.

    Spännande med nytt! Vill ni ha samma hus där då?

    SvaraRadera
  17. Hej Sofia! Det låter spännande. Det sägs att man ska bygga några hus för att sedan få det precis som ni vill ha det. För en inredare som du är det väl bara roligt. Ska ni ha funkisstilen eller blir det mer åt det lantliga?

    SvaraRadera
  18. Nämen vad nu då! Vad spännande! Får man fråga i vilket område? Nyfiken...

    Följer med spänning...

    Kram C

    SvaraRadera
  19. Men goa du = )!!! Hi,hi...förvånad ja, men samtidigt inte, jag blir lite full i skratt. Så härligt med fler som är som en själv, som inte drar sig för att flytta...= ). Är det läget som gör att ni ställer er i kö? Skulle du vilja bygga samma hus igen, eller något annat? Drömmar och idéer mår man så himla bra av. Kul att ha en liten idé och ta ställning till det sen om det kommer något bra förslag.

    Ha det bra!
    Kram L-L

    SvaraRadera
  20. Men oj vad spännande, men jag tror jag smäller av! :) Hihi, blir det samma hus igen då eller har ni kommit på ändringar nu under byggets gång? I love your house! Tänk vad härligt och få bygga nytt! Håll oss underrättade!

    Kram Ewa

    SvaraRadera
  21. Men GUUUUU vad KUUUUL!!! Det pirrar i magen när du berättar = )!!! Jag drömmer om ett Karlssonhus, de är så himla fina. Men det får väl vara drömmar ett tag till....men ett vitt fint Karlssonhus, så snyggt. Fiskarheden har ju också fina traditionella hus. Åh, nu blev jag inspirerad = )!!!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  22. Ni är roliga ni!:) Jag skulle också vilja bygga ett helt nytt, eget hus, men vi trivs så himla bra där vi bor. Oturligt nog kan vi inte riva vårt radhus och bygga nytt på tomten heller!:)
    Lycka till och jag hoppas att vi får följa även den resan i så fall!;)
    Kram

    SvaraRadera
  23. Det låter spännande Sofia....Ser fram emot fortsättningen....Fniss! Ha en fortsatt bra vecka! Kram Therese

    SvaraRadera
  24. hi-hi, vi har bott i huset i precis två år nu och förra veckan var vi och tittade på en tomt....
    imorgon kommer mäklaren hit....
    helt galet.
    så visst kan jag förstå hur ni tänker ;)))))

    kram
    anna-malin

    SvaraRadera
  25. Oj då.. Bygga ett hus igen.. Hur orkar ni ;-) Får ni tomten så blir det säkert jättebra, och ni vet ju vad det innebär..

    Ha en bra fortsatt måndag..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  26. Hej Vännen!
    Underbart... Att bygga ett hus igen.... Men jag tycker att ni är tuffa som orkar och ger er ut i det igen. Men ni har ju redan genomgått det en gång och vet vad som man bör tänka på och har gjort misstagen redan... men lycka till och ha en underbar fortsatt vecka goa kramar Ina

    SvaraRadera
  27. Jisses, Ni är tokiga;o) Men så kul!!
    Även om jag föredrar gamla hus, men
    vad spännande!! Att få det precis som
    man vill, det är ju fördelen med nytt!!
    Ska bli otroligt kul att följa om det
    blir så!! Mina vänninor har äldre
    hus, har aldrig följt på nära håll!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  28. Hi,hi...ja, jag sitter här med min lilla glaskula och ser in i framtiden = ).....

    Karlssonhus...har du kikat in på Humlebackens blogg, de är återförsäljare till just Karlssonhus, det är superfiiiint, och sen har du ju Vivi på Soltorps blogg. Jag ska genast kika in det huset du skrev om, åh....vilken dröm! Men ja, priset är ju ganska dyrt. Fiskarheden har ju trätak, trädörrar, trägolv i sitt grundutbud, tror de ligger bättre till. Men du...ert hus som ni har är oxå en dröm = )!!!

    Så härligt att drömma, nu ska jag in på Karlssons sida och drööööömma mig bort en stund = )!!!

    Kram L-L

    SvaraRadera
  29. UNDERBART FIIIIIINT!!! Förstår att du bara VILL HAAAAA!!! Vilka snygga toaletter, bara det....waow. Nu blev ju jag jättesugen på att bygga = ). Har ju min syster som går i de tankarna oxå, så man vet aldrig. Så kul att följa dig och dina tankar! Jag tänker att vi bor här när barnen är ganska små, sen kommer det en period då barnen blir tonåringar, då kanske det blir ett nytt hus = ), eller som pensionär i framtiden...hi,hi....

    Kram på dig!
    L-L

    SvaraRadera
  30. Hejsan Sofia. Vad spännande det låter :) Karlsonhus är så vackra! Vilket hus är det ni hat kikat på? Kramar!

    SvaraRadera
  31. Stolle det får du berätta om när vi kommer
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  32. Karlsonhus är så fina, men tyvärr rätt dyra har jag fått för mig, men allt är ju relativt;) Lycka till!:) Kram Fia

    SvaraRadera
  33. Hej!
    Stort Grattis i efterskott!!

    Oj ev husbygge igen! Att ni har orken och ambitionen! Sånt älskar ju jag förstås..*hihi*...
    Wow vad kul, då får tiden utvisa...

    Stor kram Mariette

    SvaraRadera
  34. you go girl!!!:))) kramiz

    SvaraRadera
  35. F-n vad häftigt!! Håller tummarna för er :)

    Önskar vi hade råd att bygga ett nytt iaf ;)

    Lycka tíll!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  36. Vad härligt med en sån drivkraft! Vi har hållit på så mycket med hus, men tror inte vi skulle orka med ett nybygge, men det finns ett superfint gammlt trähus som jag vääntar på att det ska bli till salu. Gubben vägrar, säger han om det skulle bli aktuellt...så då får vi bli särbos:)))

    Ha det bra! Kram Lena

    SvaraRadera
  37. Ni är inte dåliga, skall följa detta med intresse. Hoppas ni får hustomten:)Kram

    SvaraRadera
  38. Åhhh va kul, spännande! :)

    Jag har ju inte ett nybyggt hus, men dock ett helrenoverat gammalt hus -på kort tid och jag saknar den där förvandlingen och planeringen och allt som det innebär. Mycket jobb, men SÅ kul att få bygga upp och planera allt själv.

    Sedan är jag AAAVIS på din son och man!!! Vill också åka på konsert juuu.
    :)

    KRAM

    SvaraRadera
  39. Hej vännen!

    Oj....vilka nyheter du bjuder på!!!

    Galningar skrev Anne - hihi - jag både förstår och inte förstår. Ni har ett underbart vackert, helt nytt hem men jag kan även förstå vad du menar.

    Även jag kan längta efter att få bygga själv - vi har också varit på väg ett par gånger innan vi hittade gården på Holm. Och det tar tid innan man vet hur man verkligen vill ha det. Det krävs ett antal år och ett antal boende innan man landar.

    Skall bli mycket spännande att följa er fortsättning - massor av LYCKA TILL!!!!

    Kramar Camilla

    SvaraRadera
  40. Ha, ha!! En del har energi så att det räcker och blir över!!!
    Men som sagt, nu har ni redan en hel del erfarenhet, så kanske det blir ÄNNU bättre nu?!
    Kram

    SvaraRadera
  41. Hej vännen lite galen är du.... Men jag håller tummarna för dig att ni får köpa tomten! Kram Maria

    SvaraRadera
  42. Men det är ju hur underbart som helst! Jag är djupt imponerad och tar av mig hatten för er!

    Kramis Lisa

    SvaraRadera
  43. Hej vännen
    Men vad spännande. Fast ni som redan bor så himla fint...
    Vilket fint paket med fint innehåll du fått.
    kram

    SvaraRadera
  44. Himmel och pannkaka..., du ger dig kanske på det IGEN!!!!:):)
    Go girl.., du har ju erfarenheten och om den nya tomten ligger bättre till så är det ju inte så mycket att grubbla på:)
    Imponerad över att ni orkar, själv så suckar och flämtar jag bara av tanken att måla om en skrubb här hemma!

    Förresten.., underbart Walterhus du nu är ägare till Sofia:)
    Grattis...
    Ha en fortsatt skön tisdag
    Kram kram
    Marianne

    SvaraRadera
  45. Oj! Men ni bor ju så fint redan? Jag har alltid trott att det var himla krångligt att bygga hus, men ni verkar ju ha fått mersmak?!

    SvaraRadera
  46. Hi,hi...ja det är tuuuur att det finns en värld med likasinnade tokar här inne som kan stötta varandra och som FÖRSTÅÅÅÅR = )!!!

    Kraaaam L-L

    SvaraRadera
  47. Jag ....igen = )....hi,hi....

    TACK goa du = )!!!

    KRAM

    SvaraRadera
  48. Fasiken vad coolt, vad blire för hus då?;) Kramisar Anna

    SvaraRadera
  49. Oj, vad roligt!! Blir spännande att följa det projektet! Tror inte jag vågar mig in och kolla på Karlssonhusen för då blir jag väl sååå avundsjuk :-)

    Kram Ulrica

    SvaraRadera
  50. Vad glad jag blev att gillade min nya look på bloggen :) kramar

    SvaraRadera
  51. Jösses vad jobbigt att börja om igen och bryta upp. Som den trygghetsknarakare jag är skulle detta inte passa mig. Detta till min sambos stora sorg.

    Jag har en blogg att rekommendera dig när det gäller Karlson hus. Hon har ett och har tillsammans med sin make byggt det själv. Är på något sätt efter detta husbygge involverad i försäljning. Här kommer adressen:
    http://vitasoltorp.blogspot.com/

    SvaraRadera
  52. Tänkte bara tipsa om en bloggare som ska bygga ett Karlsonhus http://hannahsdreamlife.blogspot.com/

    /Anna

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails