måndag 21 december 2009

Orkidé!






Hej alla!
Jag älskar blommor och växter av alla de slag, men tyvärr har jag inte begåvats med gröna fingrar, så oftast kastar jag alla blommor när de börjar se lite vissna ut, till min mans stora missnöje (det borde väl vara tvärtom,*ler*). Samma sak gällde den här orkidén, den var på väg ner i soporna när jag plötsligt fick dåligt samvete och fick för mig att försöka 'rädda' den, och det ångrar jag ju inte såhär i efterhand!:-). Nu nåra månader senare blommar den så vackert,*glad*. Ha en fin start på julaftonsveckan! Kram Sofia
Ps. Tack snälla för alla goa kommentarer jag får, det värmer mitt hjärta mycket ska ni veta•●♥ ღ•*¨`*•!!

37 kommentarer:

  1. God morgon Sofia! Jag är heller inte begåvad med speciellt gröna fingrar... Till Blomsteraffärens stora glädje :) Men orkidér brukar trivas hos mig... Extra roligt är det ju när man kan få dom att blomma om!

    Ha en bra dag! Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Hej rara du!

    Älskar också orkidéer - de trivs tom hos mej. Och det verkar även som att de står ut med dessa varma element vi har just nu :)

    Så vacker den är!!! Ha en mysig jul vecka vännen! Kramar!

    SvaraRadera
  3. Orkidèer är ju så vackra, men så tråkiga när de inte blommar...Har inte heller gröna fingrar. Tycker jag köper nya blommor jämt och ändå har jag inga...
    Ha det bra i julstöket!!
    Kram Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Åh vilken vacker orkidé...vit och fin, passar ju perfekt hemma hos er:)!
    Ha en bra dag! Kram Vanja

    SvaraRadera
  5. Ja de där brudorkidéerna är toppen! Himla lättskötta också. För två år sedan när min son föddes fick jag en annan variant på orkidé av min svägerska. Jättevacker! Iallafall så blommade den över, och sedan dess har jag inte sett en knopp. På två år alltså. Förrän nu! Nu blommar den igen, och syskonet komemr i början av februari! Snacka om symbolik.

    HA en bra jul!

    Kram M

    SvaraRadera
  6. Orkidéer som blommar är ljuvliga! Vi ställer undan de överblommade i tvättstugan och struntar vi i dem ett tag så blommar de alltid igen så småningom! :)

    Ha en riktigt fin jul du också!!
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  7. Kul att du lyckas med orkidén, hos oss trivs de inte, hade 4 knoppar och var sååå lycklig...men nu skrumpnar de och faller av, för lite- eller- för mycket vatten alltså det är frågan ????? Får så många råd, men inget hjälper våra orkidér, bara att inse: de trivs inte med oss !!! kram MOR

    SvaraRadera
  8. wow! hur lyckades du med konststycket att få den att blomma igen? jag har aldrig haft en orkidé, men mamma har lyckats få livet av alla sina, så jag tror den färdigheten går i arv och har därför inte skaffat någon själv :)
    allt gott i julveckan, vännen!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  9. Mor! Har väl fått mina icke 'gröna fingrar' av dig då, fniss... Kram!

    SvaraRadera
  10. Hejsan.

    Vad fin den är din blomma!
    Jag tycker att orkideér är ganska lättskötta, perfekta för mig.
    Kräver inte mycket vatten, tål sol och värme och när den är "ful" ställer jag den bara bakom gardinen och plockar fram den när jag ser nya små skott!
    Perfekt!

    Önskar dig en riktigt GOD JUL,
    kram Anneli.

    SvaraRadera
  11. Åhhh vad kul vännen. Roligt att dessutom den vita skönheten blommar precis lagom till jul.
    Ha en fin kväll in vän.
    Kram Lina

    SvaraRadera
  12. Orchidéer är min favorit. Så vackra! Har tyvärr aldrig lyckats rädda nån, här är det mer slit och släng som gäller... Det där med blommor är INTE min grej!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  13. Orkidéer är ganska bra blommor för oss som saknar gröna fingar. Jag försöker se på dem som snittblommor. Väldigt vackra när de blommar men sedan kan man få slänga dem med gott samvete. Å andra sidan kan de ju ibland blomma om om man har tur (hänt mig EN gång) så det var tur att du gav din en andra chans. Blir ju en vacker "jul"blomma nu!


    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  14. Visst är orkideer vackra....Och lättskötta! fniss! Den ser jättefin ut! JulKramar till dig från mig.

    SvaraRadera
  15. Hej min goa vän. Vad kul att du har klarat orkiden. Jag brukar göra så med mina med och nu blommar de igen här med.

    Om jag inte tittar in mer så önskar jag dig en riktigt god jul med din familj. Du är en go vän och bloggvän.
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  16. Jag älskar också orkidéer :) Lättskötta som tusan! Jag spolar igenom mina under kranen två ggr i månaden - that´s it! Det kommer nya stänglar lite hela tiden :)

    Ha det gott,
    Kram Therese

    SvaraRadera
  17. Fina bilder!:) Orkidéer är ju inte de lättaste blommorna tycker jag, hehe, men din var jätte fin! Kram Sandra som ofta läser din blogg

    SvaraRadera
  18. Orkidéer är en av de få blommande blommor jag klarar av här hemma!:) Kul att din blommar om lagom till jul!
    Kram

    SvaraRadera
  19. Hej goa bloggvän! Tur att du inte slängde Orkidén! Den blommar sååå vackert! Ha det så jättebra i jul! Stor kram från Maria

    SvaraRadera
  20. Orkideer ser så tråkiga ut när de inte blommar, så visst har man god lust och slänga dem då, men det lönar sig ser jag. Jättefin är ju din, så ett grönt finger har du nog;)

    Ha det gott/ C

    SvaraRadera
  21. Orkideer kan ju se hur fula ut som helst mellan blomningarna, så man vill kasta dem, men de kommer ju oftast igen med nya blommor efter ett tag..
    Tur du sparade den.. Så vacker..

    Kram Mia

    SvaraRadera
  22. Haha du är verkligen som jag...Dom är så fula när blommorna är borta. Jag har en som tynar bort nu tyvärr. Jag är likadan slänger alla blommor , men på komposten...Den blev fin vännen. Måste fråga var du har köpt din stora svarta klocka? Vår har lagt av iköket, snyft...Dock en annan sort men jag gillar den.
    Jag ringer dig imorgon, kramkram A

    SvaraRadera
  23. Hej Sofia!
    Åh vad fin din orkidé är, vad bra att du inte slängde den;)

    Jag har två blommor som är halvdöda som jag tänkte slänga ut i kylan igår men ångrade mig..de står nu i vårt "skräprum" på övervåningen och ser fula ut..hoppas de tar sig!

    Ha en fortsatt trevlig julvecka sötaste du!

    kraam Jenny

    SvaraRadera
  24. Fantastiskt!!
    Jag måste nog erkänna att jag slängt några orkidéer för att jag inte orkat vänta och dom börjat se så trista ut... Man borde lyssna på rådet att "glömma bort" orkidén och bara ställa undan den.

    Önskar redan nu en riktigt god jul, ifall jag inte hinner titta in mer innan julen.

    Kram, Ann-Christine

    SvaraRadera
  25. Hej vännen!
    Vad bra att du inte slängde din orkidé den
    blev ju jätte fin.
    Ska ta mig iväg och köpa två nya orkidér till rummet tänkte jag. Tyvärr är mina två precis överblommade så här till jul. Men jag ställer undan dem och hoppas att de ska blomma om... med lite tur kanske?

    Önskar dig nu en riktigt god jul tillsammans med dina nära och kära
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  26. Sofia..., vilken tur att du inte var snabb nog att slänga den vackra orkideén i soporna, ibland gäller det att ge växten lite tid!!!!
    Orkideér är min favvoblomma och jag har ovanvåningen full av dom, dom trivs inte här nere i matos och för hög värme på elementen.

    Sofia, vill önska dig och din familj en underbar jul och lova att ta väl hand om dig!!!!
    Massvis med kramar till dig...
    Marianne

    SvaraRadera
  27. Jag har rätt gräna fingrar i vanliga fall, men just Orkideér brukar jag ta död på. Men jag har ett par tre stycken nu som hängt med ett bra tag.

    ~Livet i byn

    SvaraRadera
  28. GLÖM INTE ATT GRANEN SKA VATTNAS!!!

    SvaraRadera
  29. Orkidén är en sån vacker blomma och man får lov att ha tålamod med den. När den blommat ut och blommat klart får man vattna den som vanligt så skjuter den nya skott. Jag har fyra orkideér hemma nu och de blommar om och om igen, 4-5 gånger :) Så kasta dem inte.

    Vad roligt att du skickat nissan nu. Jag längtar! :) Kram Josefin

    SvaraRadera
  30. Hej Sofiavännen
    Samma här...inga gröna fingrar...köper nytt så fort de vissnar. Ett tricks är att köpa falska orkidéer och sätta i medans de nya växer fram.
    Vill bara önska dig en riktigt GOD JUL
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  31. Tusen tack för gulliga kommentaren hos mig!

    Jag brukar alltid ha minst en vit orkidé hemma, men så fort de har blommat över och bara de gröna bladen är kvar vill jag inte ha dem i mitt fönster längre! :) Har två just nu och en är på upphällningen. Då brukar mamma eller någon annan när och kär få dem, mamma sätter ofta i en falsk stängel tills de blommar igen.

    Ha en riktigt GOD JUL!
    Kram Ewa

    SvaraRadera
  32. Sicken tur att du spara den orkiden. Vill önska dig en riktigt God Jul tillsammans med nära och kära. Stor kram Sofia

    SvaraRadera
  33. Tack vännen. Ja de är mig kära alla mina tomtar :O)
    stor JULKRAM till dig från mig

    SvaraRadera
  34. Det är lite si och så med de gröna fingrarna här med, men desto gladare blir man ju när man lyckas med några blommor! Mina planterade ekollon har nu börjat titta upp i all blygsamhet och jag är alldeles till mig!

    SvaraRadera
  35. Jag har inte heller gröna fingrar... Ett tips är att köpa växter där jorden ska torka upp lite mellan vattningarna! Orkidéer är ju perfekta då man vattnad så sällan! Ha det gott systra min! Kram Stina

    SvaraRadera
  36. Vilken vacker orkidé!
    Jag har fem stycken som har fört en tynande tillvaro här hemma men nu verkar det som att alla fem vill visa sin fina sida lagom till jul och nyår.
    Orkidéer är tacksamma för oss/mig som har lätt för att glömma det där med att vattna! :-)
    Kram Therése

    SvaraRadera
  37. God Jul söta Sofia, hoppas du varit snäll iår så att du får några paket av tomten?
    Varmaste kramen till dig.
    Kram Åsa

    SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails