torsdag 5 mars 2009

Orkidé


God middag!
Vad tycks om denna vackra Orkidé jag plåtade nu på jobbet idag! Älskar Orkidéer, dock har jag inga gröna fingrar (som min man), så jag tar lätt död på dem. Nån som har något tips på hur man sköter dessa skönheter? Kan tänka mig att ha två i våra höga (skrå-)köksfönster i huset sen. Tänkte att vårfärgerna skulle bli rosa och vitt... Ha en fin dag! Kram Sofia

8 kommentarer:

 1. Orkidéer är SÅ fina. Vilken fin bild du lyckats fixa. Jag har inte heller gröna fingrar och brukar också ta död på mina orkidéer. Men jag har fått ett tips av min kompis som har jättefina stora orkidéer, och jag har nu lyckats hålla liv i min på jobbet = ). Den ska stå fuktigt, se till att det är lite vatten i krukan hela tiden. Vet inte om det ska vara mycket solljus eller lagom, den på jobbet står ljust. Lycka till!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 2. Hej Sofia! Vilken fin orkidébild!
  Det är jättevackra blommor:)

  Förstår att du längtar tills ni kan flytta in i ert nya hus!! Måste kännas jättespännande!

  De där "Åminne" stolarna från Mio är jättesnygga!
  Ska bli roligt att se bilder från ert hem sen!

  Ha en bra dag och tack för dina söta kommentarer hos mig! Är det OK att jag länkar till din sida?

  kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Hej igen, nu har jag länkat till dig oxå!
  Såg inte att du skrivit samma sak till mig förrän nu:)

  Ha en bra dag,
  kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej! Detta var en ny blogg för mig. Vad spännande med nytt hus! Barstolarna är så fina, ja hela den serien är superfin. Jag önskar mig den lilla pinnsoffan ur serien, så söt!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Fina orkideér tyvärr har jag inga gröna fingarar jag heller, jag köper nya när de blommat över=) Kram M

  SvaraRadera
 6. Jag är grym på orkideér ;) Mina blommar om en gång om året, ibland oftare. Ibland bara en stängel ibland två.

  Mitt tips är att vattna ca 2 ggr i månaden. Då ställer du dem under vattenkranen och spolar igenom en stund. När rötterna blivit gröna igen så låter du den rinna av lite och sen är det klart.

  Om du tar upp krukan och det är fukt kvar på insidan ska du vänta lite till innan du vattnar. Man kan även titta på rötterna, om de ser väldigt ljusa eller färglösa ut kan det vara dags för en spolning. De blir gröna igen när de fått vatten. Men ca 10-14 dagar emellan beroende på hur varmt du har det. Helst inte direkt stekande sol...
  Lycka till!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 7. Mina orkidéer trivs i mina norrfönster, alltså ganska mörkt. Vatten var 10-14 dag. Låt dem rinna av ordentligt innan de sätts tillbaka i krukan. Glöm inte näring då de blommar. Jag har en som har blommat i 2 1/2 år med bara ett kort uppehåll på några veckor. Väldigt vackra och väldigt anspråkslösa.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails