måndag 9 mars 2009

Vit eller vit?Hej igen!
Nu vill jag ha lite tips av alla kunniga rara människor som jag vet har 100% koll. Vi ska ju som ni vet ha ett VITT hus (har det undgått någon). Men vit är ju inte alltid vit utan det finns ju vit också. Ja, ni fattar...det finns ju tusen nyanser på denna vackra färg. Jag vill inte att huset ska bli äggskalsvitt utan det ska ju vara vitt, men inte heller KRITvitt. Inomhus har vi Flüggers råvita nyans och den är superfin. Frågan är hur den ser ut utomhus? Som ni vet lider jag av beslutsångest och det här dilemmat tar knäcken på mig. Huset ska inte målas förrän i maj, men med min s.k 'sjukdom' så är det bäst att vara ute i god tid, hihi. Min man har nog tröttnat för länge sen, så därför vänder jag mig till er... Ha en underbar kväll! Kram Sofia

13 kommentarer:

 1. HEJ, OM DU VILL HA TIPS FRÅN MOR, SÅ TYCKER JAG ATT NI SKA BRYTA I SVAG, SVAG GRÅ NYANS, DÖRREN ÄR VÄL GRÅ? BARA VITT BLIR VÄLDIGT STARKT I SOLSKEN, OM VI NU FÅR DET I SOMMAR!!
  KRAM.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker ni ska ha vit färg. hihi, nej skojade bara. Men kan de inte hjälpa till med det i färghandeln. Eller att du målar olika vita nyanser på plankor så kollar du utomhus hur det ser ut?. Lycka till :)
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 3. Hej Sofia, Åsas förslag låter jättebra tycker jag, att måla på olika plankor och testa utomhus:)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej! Vi har samma problem (läs JAG) som du! Vårt är redan putsat vitt, men vi ska måla om det till sommaren, i samband med renoveringen utomhus. Vill ju inte ha bländade vit, men ändå vit utan att det känns åt det gula hållet liksom ... Ja, det är verkligen ett svårt lyxproblem! =)

  Förresten vilken fin sida du har, här kikar jag gärna in igen!

  Kramar Pernilla

  SvaraRadera
 5. Håller med Åsa - det var ett bra tips :) Tror mer på vitt åt det grå hållet än mot det gula, men det är ju en smaksak. Det kommer bli skitsnyggt oavsett :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det är inte lätt med vita färger. Nu har ju inte jag målat i vitt ute, men jag förstår precis vad du menar. Ett tips är att kolla med Viveka på Humlebacken. De har ett nybyggt hus i vitt (ser inte om det är gulvit eller gråvit). Hon jobbar för Karlssonhus och kanske har koll på lite färgkoder. Deras färgkod har hon lämnat flera gånger på bloggen. Hon finns på bloggen http://humlebacken.blogg.se/
  Lycka till!
  Kram L-L

  SvaraRadera
 7. Har tyvärr ingen aning när det gäller färg..det bästa är att knacka på i ett hus som har en färg som man gillar och fråga.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. Humlebackens hus är verkligen fint!
  Färghandlarna är ju oftast oerhört kunniga.
  Lycka till, du har en fiiin blogg:)
  kram

  SvaraRadera
 9. Mysig blogg! Roligt att folja ett nybygge för mig som renoverar. Lycka till med färgvalen ;-)

  SvaraRadera
 10. Vi har nordsjös tinova vit 0205-s tror jag och den bryter lite för mycket mot det grå jag vill ha ännu vitare liksom, vårat hus är grundmålat + en gång till men vi ska måla det igen i sommar och då tar vi en ännu vitare nyans, kolla med weonica på en mammas dag hon har vit fin färg på sitt hus=)

  Kram M

  SvaraRadera
 11. Hej Sofia!
  Mor´s tips stämmer , det blir gärna väldigt bländande med vitt på sommaren. Vet inte om du vet men vi har vitputsat hus och vi får liksom kisa när man sitter på altan ....fast det är klart vår altan är oxå vitmålad så det förstärker såklart!!! Jag stendiggar ÅSA o Uffes snygga svarta färg på huset, så snyggt!!!
  För övrigt har jag har precis samma sjukdom som du, BESLUTSÅNGEST ÖVER PRECIS ALLT!
  Jäkligt jobbig sjukdom faktiskt! Nu får ni snart flytta in så vi får se hur det blir!//Helena

  SvaraRadera
 12. Måla inte stockholmsvit, den blir fult gul och känns inte fräsch. Vi har en vit som har mycket svart i sig. Sen har huset svarta dejaljer. Är jätte nöjd med valet av färg!

  Grattis till nya huset, vi har snart bott 1 1/2 år i ett hus som är långt i från färdigt, men vi ville komma in och på plats så fort som möjligt.

  Följer gärna din blogg och ser hur ni har det.

  Lycka till med allt...
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 13. Hej,

  Detta kommer jag fortsätta att följa...ser fram emot inflyttningen. Som du vet har jag ännu inga lexington men efter att ha läst alla inlägg kanske det är dax att testa dem...skitsnygga bilder
  Kram Anna

  SvaraRadera

Vad glad jag blir att just du skriver en liten kommentar, det värmer mitt ♥. Kram Sofia

Related Posts with Thumbnails